Hokej

NHL: Hudler za 16 milijonov dolarjev iz Detroita v Calgary

Montreal, 03. 07. 2012 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Razživel se je hokejski trg, saj so od 1. julija igralci, ki se jim je iztekla pogodba v ligi NHL in se niso dogovorili s svojimi klubi za podaljšanje, prosti. Nekatere ekipe so že sklenile bogate pogodbe, Calgary je Jirija Hudlerja privabil s 16 milijoni dolarjev, Carey Price pa za 39 ostaja v Montrealu.

Jiri Hudler in Simona Krainova
Jiri Hudler in Simona Krainova FOTO:

Čeh Jiri Hudler je doslej igral za Detroit in v zadnji sezoni dosegel 50 točk, od tega 25 zadetkov. Po novem bo dres Calgaryja nosil štiri sezone, v vsaki pa zaslužil po štiri milijone dolarjev. Montreal Canadiens pa so si še za šest sezon zagotovili vratarske usluge Careyja Pricea. Njihov vratar je sklenil novo šestletno pogodbo, vredno 39 milijonov dolarjev. Price je v prejšnji sezoni igral na 65 tekmah, v ekipi pa je že od leta 2007. Price je že peti vratar, ki je sklenil nove pogodbe z dosedanjimi delodajalci: v Vancouvru je ostal Cory Schneider, v Bostonu Tuukka Rask, v New Jerseyju Martin Brodeur, pa tudi junak zmage Los Angelesa Jonathan Quick ne bo zamenjal sredine, saj je pred dnevi sklenil kar desetletno pogodbo, čeprav bi se mu stara iztekla šele naslednjo sezono. Doslej najbogatejšo pogodbo pred novo sezono NHL pa sta nedavno sklenila Carolina Hurricanes in Jordan Staal. Dosedanji član Pittsburgha se bo za deset let preselil h Carolini, kjer že igra njegov starejši brat Eric. Mlajši Staal bo za deset let zvestobe novemu klubu bogatejši za 60 milijonov dolarjev.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.