Hokej

NHL: Gol Kopitarja in poraz Kraljev

Los Angeles, 09. 03. 2012 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v Columbusu doživeli nov poraz. Gostitelji so se veselili zmage s 3:1, gostom pa ni pomagal niti častni zadetek slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, ki je v prvi tretjini po podaji Dustina Browna dosegel gol za izenačenje na 1:1.

Z 38 porazi in le 22 zmagami (51 točk) najslabše moštvo lige NHL, ki na zahodu za zadnjo vstopnico za odločilne boje zaostaja kar 24 točk, se je na domačem ledu pokazalo v povsem drugačni luči. Columbus je niz zmag podaljšal na štiri, Los Angeles s prekinjenim nizom treh zmag pa še vedno ostaja točko oddaljen od osmega mesta v zahodni konferenci, ki še pelje v končnico prvenstva. Los Angeles ima tako še naprej eno točko zaostanka za osmim San Josejem in je s 74 točkami na devetem mestu izenačen s hokejisti iz Kolorada. Anže Kopitar je edini zadetek za ekipo iz Kalifornije dal v 13. minuti po podaji Dustina Browna za delni izid 1:1. Hrušičan je dosegel 20. gol v sezoni. "Čeprav so zadnji, imajo solidno ekipo, danes so nas nadigrali in za to nimamo izgovora. Naslednjič moramo igrati boljše. Pred leti smo bili sami v podobnem položaju, ko ničesar ne morejo izgubiti in zato igrajo bolj sproščeno," je po tekmi razmišljal slovenski hokejski reprezentant. Pestro hokejsko dogajanje onstran Atlantika je prineslo tudi novega vodilnega lige NHL. St. Louis Blues je doma ugnal Anaheim Ducks (3:1) in prevzel vodstvo v celotni ligi. St. Louis je s tretjo zaporedno zmago za eno točko prehitel Vancouver Canucks. Blues je sezono začel z negativnim razmerjem zmag in porazov, trenutno pa ima najboljše razmerje zmag in porazov (43:18).

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

Hokejisti Washington Capitals so na krilih Aleksander Ovečkina z golom v peti minuti podaljška strli odpor Tampa Bay Lightning s 3:2. Ovečkin je z odločilnim zadetkom prekinil strelski post, ko na zadnjih treh tekmah ni vknjižil niti točke. Dallas Stars je po podaljšku premagal San Jose Sharks s 4:3, Phoenix Coyotes pa je po podaljšku izgubil proti Minnesota Wild z 2:3. New Jersey Devils je nadigral New York Islanders s 5:1. Junak tekme je bil Ilja Kovaljčuk s tremi zadetki, kar je njegov že drugi hat-trick v zadnjih treh tednih. Moštvo Philadelphia Flyers je bilo s 5:0 boljše od Florida Panthers, čuvaj mreže letalcev Ilja Brizgalov pa je že drugič na zadnjih treh tekmah ostal nepremagan. V tej sezoni je vpisal že četrti shutout in 27. v karieri. Boston Bruins je ugnal Buffalo Sabres (3:1). Hokejisti Ottawa Senators pa so premagali vodilno ekipo vzhodne konference New York Rangers s 4:1.

Izidi:
Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 3:2
New Jersey Devils – New York Islanders 5:1
Philadelphia Flyers – Florida Panthers 5:0
Boston Bruins – Buffalo Sabres 3:1
Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 3:1
Ottawa Senators – New York Rangers 4:1
St. Louis Blues – Anaheim Ducks 3:1
Nashville Predators – Colorado Avalanche 4:2
Dallas Stars – San Jose Sharks 4:3
Phoenix Coyotes – Minnesota Wild 2:3
Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 3:5
Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.