Hokej

NHL: Drugi zaporedni poraz kraljev

Los Angeles, 24. 03. 2013 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali devet tekem. Aktivni so bili tudi hokejisti Los Angelesa, ki so v domačem Staples Centru tesno izgubili proti Vancouvru. To je za kralje drugi zaporedni poraz.

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so sinoči drugič zapored v ligi NHL izgubili na domačem ledu in pri tem niso dosegli zadetka. Potem ko so Anžeta Kopitarja in soigralce v petek premagali tekmeci iz Dallasa z 2:0, so tokrat v Staples centru v Los Angelesu slavili hokejisti iz Vancouvra, izid pa je bil nogometno tesen, 1:0. Vratar Vancouvra Cory Schneider je zbral 20 obramb in šestič v karieri ostal nepremagan. Zmagoviti gol je dosegel Mason Raymond, za kralje je branil Jonathan Quick. "Tekma je bila tesna, ni bilo veliko priložnosti v napadu, a smo mi svoje bolje izkoristili. Poleg tega smo dobro igrali tudi v obrambi," je po dvoboju dejal strelec odločilnega in edinega zadetka Raymond. Kralji so tretjič v sezoni ostali brez doseženega gola, drugič po lanskem februarju pa niso bili uspešni na dveh tekmah zapored. Kralji so sicer proti vratom tekmecev sprožili 20 strelov, Vancouver pa je bil z enim zadetkom uspešen ob skupno 13 strelih na vrata domače ekipe.

Buffalo je ugnal podobno taktiko kot Vancouver: na tekmi z Montrealom je proti domačim zbral le 18 strelov, a je Thomas Vanek dvakrat zadel. To je bilo na koncu dovolj za uspeh, saj je domačim uspelo zadeti le enkrat, poskusili pa so z 39 streli. New Jersey je dosegel novo zmago, ki pa jo je plačal s poškodbo Ilije Kovalčuka. Ruski zvezdnik si je poškodoval ramo ob enem od naletov ob ogrado. New Jersey je z 2:1 premagal Florido, gola sta prispevala Patrik Eliaš in David Clarkson.

Minnesota je zmagala petič zapored, tokrat je bila z 2:0 boljša od San Joseja. Nicklas Backström je s 33 obrambami prvič v sezoni ostal nepremagan, zadetka pa sta prispevala Zach Parise in Jared Spurgeon. Ottawa pa je skoraj vse delo opravila že v prvi tretjini. Domači hokejisti so med 12. in 19. minuto štirikrat zadeli v polno na dvoboju s Tampo, in čeprav so gostje na začetku zadnjega dela vrnili s podobno mero in v 58. minuti s tretjim golom znižali le na 3:4, je zmaga vseeno ostala doma; piko na i je postavil Daniel Alfredsson v zadnji minuti.

Vratar Jonathan Quick je bil premagan le enkrat, a so kralji vseeno izgubili.
Vratar Jonathan Quick je bil premagan le enkrat, a so kralji vseeno izgubili. FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 0:1
Edmonton Oilers – St. Louis Blues 0:3
Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 3:2
Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 1:2
New Jersey Devils – Florida Panthers 2:1
Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 5:2
Dallas Stars – Colorado Avalanche 5:2
Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 5:3
Minnesota Wild – San Jose Sharks 2:0
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wings29
24. 03. 2013 13.25
+2
niso, verjem. Ebeysl najdeš samo na ebel oz ebeysl spletni, na slovenskih portalih o tej ligi ne pišejo ... žal ...
?ak mal noris
24. 03. 2013 12.50
+1
A ste mogoče slišali za INL ligo, pa Ebysl, pa DP, vse to se dogaja v Sloveniji....pa koga boli hokej ki je taužente in taužente kilometrov daleč......nas zanima kaj se tu dogaja!!??