Hokej

NHL: Detroit slavil že 23. domačo zmago zapored

Detroit, 20. 02. 2012 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Detroita so v ligi NHL dosegli novo že 23. zaporedno zmago na domačem ledu. Jan Muršak, njegova statistika je ostala prazna, in soigralci so tokrat s 3:2 premagali ekipo San Joseja in postavili nov absolutni rekord po številu zaporednih zmag v domači dvorani.

Na tekmi sta Henrik Zetterberg in Drew Miller poskrbela za vodstvo Detroita z 2:0, Darren Helm pa v zadnji tretjini za 3:1. Za goste za zadela Logan Couture in Patrick Marleau. Detroit vodi v ligi NHL s 84 osvojenimi točkami. Najbližji zasledovalec je moštvo New Jork Rangers, ki je ponoči s 3:2 po podaljšku premagalo Columbus in ima 81 točk. Odločilni gol na tekmi je v 22. sekundi podaljška dosegel Derek Stepan. "Res super. Že naš stari klubski rekord z 20 zmagami je veljal toliko časa, potem smo nanizali nove zmage in zdaj podrli še rekord v ligi. Zdaj bo ta rekord še težje podreti," je bil po tekmi dobre volje branilec Detroita Drew Miller, ki je ob golu vknjižil tudi podajo pri odločilnem golu Helma. Stari rekord Bostona je iz sezone 1919/20 in je veljal kar 82 let. "Nameravamo nadaljevati v tem ritmu in videli bomo, kako daleč bomo prišli," pa je dodal Henrik Zetterberg.

Rdeča krila iz Detroita so še naprej prepričljiva na domači ledeni ploskvi.
Rdeča krila iz Detroita so še naprej prepričljiva na domači ledeni ploskvi. FOTO: Reuters

Velja omeniti še Dereka Roya, ki je k zmagi Buffala nad Pittsburghom s 6:2 prispeval kar dva gola in podajo ter vratarja Nicklasa Backstroma, ki je bil z 48 obrambami najbolj zaslužen za zmago Minnesote nad Bostonom z 2:0. Nedotaknjeno mrežo je za prav tako nogometnih 2:0 na dvoboju med Anaheimom in Florido ohranil tudi Jonas Hiller, ki je zaustavil vseh 31 ploščkov, ki so leteli proti njegovemu golu. Odločilni gol je dosegel Teemu Selanne, z 41 leti najstarejši hokejist v ligi, ki je dosegel 20 golov, pred njim je to v sezoni 1976/77 uspelo tudi Johnnyju Bucyku, ki je takrat igral za Boston. V ponedeljek bosta oba slovenska hokejista v ligi prosta, v torek pa Jana Muršaka z Detroitom čaka gostovanje v Chicagu, Anže Kopitar pa bo z Los Angelesom skušal prekiniti strelski post v Calgaryju pri neposrednem tekmecu v boju za končnico, saj si moštvo trenutno delita prav zadnje osmo mesto, ki vodi v izločitveni del tekmovanja.

Izidi:
Detroit Red Wings – San Jose Sharks 3:2
Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 6:2
Minnesota Wild – Boston Bruins 2:0
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 3:1
Montreal Canadiens – New Jersey Devils 1:3
Florida Panthers – Anaheim Ducks 0:2
Dallas Stars – Nashville Predators 2:3
New York Rangers – Columbus Blue Jackets 3:2
Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 2:5
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 5:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.