Hokej

NHL: Detroit proti Chicagu vodi z 2:1

Detroit, 21. 05. 2013 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Detroita so v končnici lige NHL v dvoboju s Chicagom dosegli drugo zaporedno zmago in v skupnem seštevku vodijo z 2:1 v zmagah. Odlično je branil Jimmy Howard, gol odločitve pa je dosegel Drew Miller.

Rus Pavel Dacjuk je dosegel zadnji gol na tekmi.
Rus Pavel Dacjuk je dosegel zadnji gol na tekmi. FOTO: Reuters

Pred dvobojem obeh moštev je bil v vlogi favorita Chicago, saj so bili najuspešnejše moštvo rednega dela lige NHL, Detroit pa je zasedel šele sedmo mesto na zahodu. A je Detroit, kot kaže, v končnici v pravi formi, saj so v 1. krogu končnice s 4:3 v zmagah izločili drugo moštvo zahoda Anaheim. Tudi v dvoboju s Chicagom jim gre dobro, prvo tekmo so v gosteh izgubili, nato pa zmagali dve zapored, prvo v Detroitu in drugo pred domačimi navijači in vodijo z 2:1 v zmagah. Odločitev o zmagovalcu na tretji tekmi je padla v razmiku 31 sekund v drugi tretjini, ko je Detroit dvakrat zadel v polno. Natančna sta bila novinec Gustav Nyquist in Drew Miller,  izid je v zadnji tretjini znižal Patrick Kane, veteran Pavel Datsjuk pa je nato postavil končni izid 3:1. Odlično delo v vratih Detroita je opravil Jimmy Howard, ki je ubranil kar 39 strelov, od tega 15 v prvi tretjini.

Izid, drugi krog:
- Zahod:
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3:1
(Detroit vodi z 2:1 v zmagah)
 


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

karikica
23. 05. 2013 13.06
+1
Ali bi lahko vsaj čarovnikov priimek 1x za spremembo napisali pravilno? Go Wings!!!!!