Hokej

NHL: Detroit nadaljuje s serijo zmag

Detroit, 03. 12. 2011 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Detroita so v ligi NHL gostovali v Buffalo in z zmago s 4:1 vknjižili že sedmo zaporedno zmago v ligi, ki jih je pripeljala na prvo mesto v centralni skupini.

Zmago so gostom priigrali vratar Jimmy Howard s 27 obrambami ter Jakub Kindl, Johan Franzen in Valtteri Filppula, ki so zadeli že v prvi tretjini. Pavel Dacjuk je minuto in 17 sekund pred koncem poskrbel za končni izid, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju. Na zahodu in v severozahodni skupini še vedno vodi Minnesota, ki ima s 33 točkami dve več od Detroita. V Minneapolisu so gostitelji s 4:2 odpravili New Jerey. Dany Heatley, Kyle Brodziak in Casey Wellman so za odločilne tri gole potrebovali le dobre tri minute in zaostanek 0:1 spremenili v trdno vodstvo. Brodziak je v zadnjem delu zadel še enkrat. Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih. Chicago je doma s 5:4 ugnal Otočane iz New Yorka, edini gol iz kazenskega strela pa je dosegel Jonathan Toews.

Rdeča krila iz Detroita so dosegla še sedmo zmago zapored.
Rdeča krila iz Detroita so dosegla še sedmo zmago zapored. FOTO: Reuters

V Coloradu pa je bil junak zmage gostiteljev nad St. Louisom Ryan O'Reilly, ki je najprej poskrbel za izenačenje na 2:2, nato pa zadel še kazenski strel, že pred tem pa je bil pri prvem golu svoje ekipe tudi podajalec. Edmonton je odpravil Columbus s 6:3 in prekinil serijo treh porazov. Prvi hattrick v karieri je dosegel Ryan Jones. Philadelphia pa je doma izgubila z Anaheimom po podaljšku s 3:4. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar s svojim Los Angelesom je bil v petek prost, v soboto pa bodo Kralji v svoji dvorani v Kaliforniji gostili ekipo Montreala. Odločilen je bil zadetek Clauda Girouxa.

Izidi:
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1:4
Minnesota Wild - New Jersey Devils 4:2
Chicago Blackhawks - New York Islanders 5:4
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 3:2
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 6:3
Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 3:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.