Hokej

NHL: Chicago in Ottawa v naslednjem krogu

Schladming, 10. 05. 2013 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL so bile ponoči odigrane tri tekme prvega kroga končnice. Hokejisti Ottawa Senators in Chicago Blackhawks so bili uspešni na peti tekmi končnice ter so s skupnim izidom 4:1 v zmagah napredovali v konferenčni polfinale.

Ottawa je s 6:1 v gosteh povsem nadigrala Montreal Canadiens, Chicago pa je bil doma s 5:1 boljši od ekipe Minnesota Wild. Pittsburgh Penguins je doma s 4:0 zasenčil New York Islanders ter v seriji povedel s 3:2 v zmagah, pingvine od napredovanja v naslednji krog končnice loči le še zmaga. Ottawa je zadnjič napredovala v konferenčni polfinale po letu 2007, ko so nato izgubili z Anaheim Ducks šele v velikem finalu. Dvakrat je v polno zadel Cory Conacher, med strelce za Ottawo so se vpisali še Daniel Alfredsson, Kyle Turris, Erik Condra in Zack Smith, vratar Craig Anderson pa je zaustavil 33 strelov. "Letos nam nihče ni pripisoval nobenih možnosti, dokazali smo jim, da se motijo," je bil zadovoljen Daniel Alfredsson.

Hokejisti Chicaga se veselijo preboja v naslednji krog končnice.
Hokejisti Chicaga se veselijo preboja v naslednji krog končnice. FOTO: Reuters

V Chicagu je blestel Marian Hossa, ki je dvakrat zatresel nasprotno mrežo, izkazal se je tudi vratar Corey Crawford, ki je ubranil 21 strelov hokejistov iz Minnesote. Chicago je prvič napredoval v naslednji krog končnice, po osvojeni lovoriki leta 2010. Odločilen je bil niz sedmih minut v srednji tretjini, ko so zabili tri gole in pobegnili s prednostjo 4:1. "V zadnjih dveh letih v končnicah nismo napredovali v naslednji krog. Minnesota ima, kljub nekaj poškodovanim igralcem, še vedno zelo solidno ekipo, a smo uspeli najti pot ter smo pripravljeni na nadaljevanje," je bil vesel Hossa, ki se skupaj s soigralci nadeja vsaj finala prvenstva za Stanleyjev pokal. Hokejisti iz vetrovnega mesta so kot najuspešnejše mnoštvo rednega dela že osvojili predsedniški pokal.

V Los Angelesu bodo v noči na soboto na domači led dvorane Staples Center stopili branilci Stanleyjevega pokala, hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu. Kralji so sinoči počivali, branilce lovorike po zaostanku z 0:2 pa le še zmaga loči od napredovanja. Po dveh porazih v uvodnem delu končnice so kralji vendarle znova ujeli šampionsko formo ter v peti tekmi v gosteh s 3:2 po podaljšku zlomili odpor St. Louis Blues, zdaj jih čaka prva priložnost za konferenčni polfinale in to na domačem ledu.

Izidi:

- vzhod, četrtfinale:
Montreal Canadiens – Ottawa Senators 1:6
(Ottawa je napredovala v konferenčni polfinale s 4:1 v zmagah.)

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4:0
(Pittsburgh je povedel s 3:2 v zmagah.)

- zahod, četrtfinale:
Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 5:1
(Chicago je napredoval v konferenčni polfinale s 4:1 v zmagah.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
10. 05. 2013 14.43
tomas vokoun je za Pittsburgh ubranil nekaj lepih strelov. Finale staneta Blackhowns-Penguins bi bila poslastica