Hokej

NHL: Chicago do zmage po kazenskih strelih

Ottawa, 15. 12. 2011 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL so bile na sporedu tri tekme. Boston Bruins so s 5:2 v gosteh premagali Ottawo, Chicago se je zmage nad Minnesoto veselil po kazenskih strelih (4:3), Anaheim pa je bil s 4:1 boljši od Phoenixa.

V Ottawi, kjer so senatorji gostili Boston, je blestel gostujoči golman Tim Thomas, ki je zbral 47 obramb in svoji ekipi pomagal do tretje zaporedne zmage (5:2). Za Boston so se med strelce vpisali Daniel Paille dvakrat, Rich Peverley, Chris Kelly in Patrice Bergeron. Z zmago se je Boston zavihtel na vrh lestvice vzhodne konference. Za Ottawo sta zadela Daniel Alfredsson in Jason Spezza, ki sta poleg gola dodala še vsak po eno podajo. Minnesota je doma pričakala Chicago, do pete zaporedne zmage pa so po kazenskih strelih prišli gosti (4:3). Chicago sta v vodstvo v drugi tretjini popeljala Marian Hossa in Michael Frolik, ki sta zadela v razmiku 89 sekund, toda Ottawa je preko Kyla Brodziaka in Matta Cullena hitro izenačila. Gosti so v zadnji tretjini spet povedli, ko je zadel Jonathan Toews, za izenačenje pa je poskrbel Mikko Koivu.

Hokejisti Chicaga so se veselili nove zmage.
Hokejisti Chicaga so se veselili nove zmage. FOTO: Reuters

Po podaljšku je rezultat ostal nespremenjen (3:3), zmage po kazenskih strelih pa so se veselili hokejisti Chicaga, potem ko sta zadela Patrick Kane in Toews. V Anaheimu so se rački pomerili s Phoenixom (4:1). Za domače je dvakrat zadel Niklas Hagman, Kyle Palmieri je vpisal prvi gol v letošnji sezoni, Rod Pelley pa je zadel na debiju. Častni gol za goste je dosegel Martin Hanzal. Anaheim je v letošnji sezoni dosegel šele peto zmago na 25 tekmah. "Nov trener, nov sistem igre, sam nisem igral mesec dni ... To je pritisk. Vsi so govorili 'Lubo je nazaj, Lubo je nazaj'. Z vsako menjavo na ledu sem bil bolj samozavesten," je po tekmi povedal Lubomir Višnovsky, ki se je vrnil med račke po poškodbi prsta, zaradi katere je izpustil 13 tekem. Slovaški branilec, lani najboljši strelec lige NHL med branilci, je takoj po vrnitvi na led vpisal podajo. "Brez dvoma so igrali trdo. Med ekipami, ki sem jih vodil letos, je to moštvo delalo najbolje. Zabavno jih je gledati," je o predstavi svojih varovancev dejal novi trener račkov Bruce Boudreau, ki je pred tem vodil moštvo Washington Capitals.

Izidi:
Ottawa Senators - Boston Bruins 2:5
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3:4
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes 4:1

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.