Hokej

NHL: Chicago boljši od Los Angelesa

Los Angeles, 27. 11. 2011 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so v domači dvorani Staples Center izgubili proti Chicagu z 2:1. Slovenski hokejist Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo izgubilo proti Chicago Blackhawks z 1:2. Slovenski hokejist Anže Kopitar je za kralje proti golu Chicaga sprožil štiri strele, a ostal praznih rok. Edini gol za Los Angeles je vknjižil Jarett Stoll. Za Chicago sta zadela Andrew Brunette in Jonathan Toews.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Vodilna ekipa lige Pittsburgh Penguins je odpor gostiteljev iz Montreala strla šele po podaljšku, potem ko je v dodatnem delu zadel Kris Letang. Slednji je sicer med tekmo moral z ledu, saj je zaradi krvavitve potreboval zdravniško pomoč. Priključek pingvinov je slabih pet minut pred koncem rednega dela zagotovil Jordan Staal, ki je izenačil na 3:3, za Pittsburgh pa sta v rednem delu zadela še Jevgenij Malkin in Pascal Dupuis. Za Montreal so se med strelce vpisali Max Pacioretty, Erik Cole in Travis Moen.

Peto zaporedno zmago so vknjižili pri ekipi Detroit Red Wings, kjer Slovenec Jan Muršak še vedno ne igra. Zelo uspešen je bil Valtteri Filppula, ki je ob dveh golih dosegel tudi podajo. Detroit je Nashville odpravil s 4:1, preostala zadetka za domače pa sta prispevala Henrik Zetterberg in Dan Cleary. Edini gol za predatorje, ki so klonili četrtič zapored, pa je prispeval Jack Hillen.

Izidi:
New Jersey Devils - New York Islanders 2:3
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2:0
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 5:2
Boston Bruins - Winnipeg Jets 4:2
Buffalo Sabres - Washington Capitals 5:1
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5:1
Detroit Red Wings - Nashville Perdators 4:1
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 3:0
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2:3
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 1:2
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.