Hokej

NHL: Brassard ob zmagi New Yorka sodeloval pri petih od šestih golov

New York, 26. 01. 2016 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na torek so hokejisti v ligi NHL odigrali šest tekem, Los Angeles Anžeta Kopitarja naslednja tekma proti Coloradu čaka čez dva dni. Največ golov je padlo v v New Yorku, kjer so Rangers s 6:3 ugnali Buffalo, blestel pa je Derick Brassard z dvema goloma in tremi podajami.

Poleg Brassarda so zadeli še Dylan McIlrath, ki je bil uspešen že v prvi tretjini za 1:0, Viktor Stalberg, J.T. Miller in Mats Zuccarello; za zadnja gola je podal Brassard. "Zadnja dva tedna sem se boril, da sem našel napadalne občutek. Upam, da bom zdaj dobil tudi samozavest," je po tekmi dejal Brassard. Za Buffalo je dva gola dal Zemgus Girgensons, zadel je v razmiku 1:13 minute.

Strelci so bili razpoloženi tudi na tekmi Columbus - Montreal, kjer je bil končni izid 5:2, tri gole pa je na račun vpisal Cam Atkinson. Preostala gola je prispeval Brandon Saad. Pri Columbusu se je izkazal tudi Brandon Dubinsky s tremi podajami.

Gledalci v Minnesoti so videli kazanske strele, zmage z 2:1 se je veselila gostujoča Arizona. Junak je bil Anthony Duclair. Z enakim izidom se je končala tudi tekma Dallas - Calgary, vendar po rednem delu, odločilni gol je dal Joe Colborne že po 1:49 minute igre v zadnji tretjini.

New York Islanders so doma z 2:4 izgubili proti Detroitu, Philadelphia pa z 2:3 proti Bostonu.

Mats Zuccarello je dosegel enega od golov za New York.
Mats Zuccarello je dosegel enega od golov za New York. FOTO: Reuters

Izidi:
Dallas Stars - Calgary Flames              2:1
Minnesota Wild - Arizona Coyotes           1:2 (kazenski streli)
New York Rangers - Buffalo Sabres          6:3
New York Islanders - Detroit Red Wings     2:4
Philadelphia Flyers - Boston Bruins        2:3
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 5:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.