Hokej

NHL: Luongo za zmago Floride ustavil vse strele Chicaga

New York, 23. 01. 2016 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sporedu lige NHL je bilo pet tekem, zaradi snežnega viharja na ameriški vzhodni obali je bila prestavljena tekma med Washingtonom in Anaheimom. Hokejisti Chicaga, vodilna ekipa zahodne konference v ligi NHL, so ponoči na gostovanju v Floridi doživeli visok poraz s 4:0.

Tekma na Floridi je bila odločena že po prvi tretjini, ki so jo gostitelji dobili s 3:0, v 23. minuti pa je Aaron Ekblad dosegel že končni izid. Blestel je tudi vratar Roberto Luongo, ki je ubranil vseh 24 strelov na svoj gol.

Detroit je gostoval pri Buffalu in slavil s 3:0, vsi trije zadetki pa so padli v zadnjih osmih minutah. Najprej sta zadela Dylan Larkin (53.) in Henrik Zetterberg (58.), Luke Glendening pa je 49 sekund pred koncem zadel prazen gol Buffala.

New York Rangers so po zmagi s 4:1 osvojili obe točki pri Carolini. Junak tekme je bil J.T. Miller, ki je po tem, ko so gostitelji znižali na 1:2, dosegel dva gola za Rangers in postavil končni izid. Druga ekipa iz New Yorka, Islanders, pa se je veselila zmage s 5:2 v Ottawi. Kanadčani so v drugi tretjini celo vodili z 2:1, a so gostje izenačili, zadnjih 20 minut pa je bilo povsem v luči razpoloženih strelcev New Yorka, za katere so zadeli Travis Hamonic, John Tavares in Kyle Okposo.

Ob Floridi je doma zmago dosegel še Colorado, ki je po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 odpravil St. Louis. Pri tem so hokejisti St. Louisa z zadetkom Alexandra Steena vodili vse do zadnje minute tekme z 1:0, 54 sekund pred koncem pa je Nathan MacKinnon domačim prinesel podaljšek in kazenske strele. Te je odločil Gabriel Landeskog, ki je edini od šesterice strelcev ukanil nasprotnega vratarja.

Anže Kopitar z Los Angeles Kings je bil sinoči prost, v noči na nedeljo pa ga čaka gostovanje pri Arizoni.

Chicago je izgubil, Patrick Kane je ostal brez točk.
Chicago je izgubil, Patrick Kane je ostal brez točk. FOTO: AP

Izidi:
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings     0:3
Carolina Hurricanes - New York Rangers 1:4
Ottawa Senators - New York Islanders   2:5
Florida Panthers - Chicago Blackhawks  4:0
Colorado Avalanche - St. Louis Blues   2:1 (kazenski streli)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.