Hokej

NHL: Iginla na lestvici strelcev prehitel legendarnega Finca Kurrija

New York, 19. 01. 2016 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna ekipa atlantske skupine profesionalne hokejske lige, Florida Panthers, je izgubila že tretjo zaporedno tekmo. V domači dvorani jo je s 4:2 premagal Edmonton, ki je v medsebojnih dvobojih v gosteh dobil že sedmo tekmo v nizu, na gostovanju pa je v letu 2016 nasploh prvič zmagal.

Gosti so po dveh tretjinah vodili s 3:0, domači so se v tretji približali na 2:3, toda njihovo usodo je poleg vratarja Cama Talbota, ki je na tekmi ubranil 30 strelov, zapečatil Teddy Purcell. Slednji je v polno zadel minuto in pol pred koncem, pred tem pa je bil pri golih Edmontona tudi dvakrat podajalec.

Na videz zanesljivo zmago je proti Pittsburghu zabeležil St. Louis, rezultat 5:2 pa ne izraža dejanskega stanja na igrišču. Po dveh tretjinah je bilo na semaforju 2:2, tudi po vodstvu 4:2, ki ga je domačim zagotovil Paul Stastny (v statistiko je vpisal tudi tri podaje), so gosti še pretili, toda vratar St. Louisa Brian Elliott se ni dal premagati. Na drugi strani pa so njegovi soigralci po strelu v prazno mrežo zmago le še potrdili.

 

Jarome Iginla
Jarome Iginla FOTO: AP

Preostale ponedeljkove tekme so bile tudi rezultatsko izenačene. Obračun med San Josejem in Ottawo so odločali kazenski streli, edini, ki ga je uspešno izvedel je bil Mika Zibanejad. Šved je tako Ottawi priboril zmago v gosteh, s katero se je končala serija petih zaporednih zmag San Joseja. Pred tem je podaljšek gostom zagotovil Zach Smith, ki je pet minut in pol pred koncem rednega dela zadel v polno, ko je imela njegova ekipa igralca manj na ledu.

Colorado je v gosteh z 2:1 premagal Winnipeg, enega od dveh golov je dosegel Kanadčan Jarome Iginla. To je bil že njegov 602. gol v ligi NHL, s katerim je na 18. mestu najboljših strelcev vseh časov prehitel Finca Jarija Kurrija. Z 2:1 so v gosteh zmagali tudi hokejisti Buffala, zmago proti Arizoni jim je 12 minut pred koncem zagotovil Antoine Vermette.

Izidi:
Florida Panthers - Edmonton Oilers         2:4
St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins      5:2
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche         1:2
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres           1:2
San Jose Sharks - Ottawa Senators          3:4 - kazenski streli

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.