Hokej

NHL: Kralji z dvema novima igralcema do zmage proti Torontu

Los Angeles, 08. 01. 2016 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL ugnali Toronto Maple Leafs z 2:1. Slovenski hokejist v vrstah kraljev Anže Kopitar se ni vpisal v strelske statistike. Kralji so se okrepili, saj so v Los Angeles zvabili dva igralca Philadelphie.

Vsi trije goli so padli v zadnji tretjini. Domače sta v vodstvo popeljala Jake Muzzin (43.) in Jeff Carter (49.), za goste je gol ob številčni prednosti na ledu zadel Peter Holland (51.). Carter, ki se je vrnil v postavo kraljev po petih tekmah premora zaradi poškodbe, je s svojim golom odločil zmagovalca. S tremi streli na gol Toronta je poskušal tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, igral je dobrih 21 minut. V strelih je bilo 41:26 za kralje. Prvič sta za kralje zaigrala napadalec Vincent Lecavalier in branilec Luke Schenn, ki ju je vodstvo Los Angelesa v sredo pripeljalo iz Philadelphie.

Kopitar je prvič po šestih zaporednih tekmah ostal brez točke, po 40 tekmah v tej sezoni ostaja pri 30 točkah, 10 zadetkih in 20 podajah.Po prostem večeru v soboto v Los Angeles prihaja St. Louis.

Hokejisti New York Islanders so z 1:4 na domačem ledu izgubili z Washington Capitals. Hokejisti iz prestolnice so bili enostavno premočni. Alex Ovechkin je zabil svoj še 497. gol v ligi NHL, vratar Braden Holtby pa je zbral 34 obramb. Ekipa Capitals je kot prva v tej sezoni osvojila 30 zmag, hokejisti Washingtona so s 63 točkami na vrhu Vzhoda in ligaške razpredelnice. Točko manj ima Dallas, nato pa sledijo Los Angeles, Florida in Chicago s po 54 točkami.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs     2:1
New York Islanders - Washington Capitals    1:4
Ottawa Senators - Florida Panthers          2:3
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers        3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - Winnipeg Jets                2:1 (kazenski streli)
Calgary Flames - Arizona Coyotes            1:2
San Jose Sharks - Detroit Red Wings         1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.