Hokej

NHL: Kopitarju podaja, kraljem pa ne gre po načrtih: izgubili so prvi dve tekmi sezone

Los Angeles, 15. 10. 2016 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo Los Angeles Kings, katerega kapetan je slovenski hokejski as Anže Kopitar, ni najbolje začelo nove sezone lige NHL. Kralji so izgubili drugo zaporedno tekmo na uvodu sezone, tokrat je bila v Staples Centru boljša Philadelphia (2:4). Kopitar je vpisal podajo.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary - Edmonton
    02:56
    Vrhunci tekme Calgary - Edmonton
  • Vrhunci tekme Nashville - Chicago
    01:41
    Vrhunci tekme Nashville - Chicago

Kralji so po uvodnem porazu v gosteh pri lanskih finalistih San Jose Sharks izgubili tudi premiero na domačem ledu dvorane Staples Center. Gostje iz Philadelphie so bili boljši s 4:2. Hokejisti Philadelphia Flyers so dodobra napolnili mrežo domačih, ki jo je po poškodbi vratarja Jonathana Quicka na prvi tekmi tokrat v celoti branil Jeff Zarkoff. Po prvi tretjini brez gola so letalci štiri gole zadeli zaporedoma v 15 minutah druge tretjine. Mrežo so zatresli Boyd Gordon, dvakrat je bil uspešen Sean Couturier in Mark Streit.

Osem sekund pred koncem tretjine so kralji vendarle prišli do prvega zadetka na domačem ledu v novi sezoni. S podajo se je izkazal kapetan Anže Kopitar, ki je po osmih sezonah kapetanski trak prevzel od Dustina Browna, plošček pa je v mrežo pospravil Drew Doughty. Tudi začetek tretje tretjine je bil v znamenju domačega moštva. Dwight King in Alec Martinez sta bila podajalca v četrti minuti zadnje tretjine, Brayden McNabb pa se je podpisal pod drugi zadetek kalifornijskega kolektiva, s katerim so kralji razliko zmanjšali na 2:4. Kopitar je tekmo končal s tremi streli na nasprotni gol, a plošček ni šel v gol.

Philadelphia je bila tudi strelsko bolj razpoložena, še zlasti v drugi tretjini so bili gostje veliko bolj podjetnejši, kar kaže tudi razmerje v strelih na gol 21:9, v prvi tretjini je vratar letalcev Michal Neuwirth ubranil vseh deset strelov domačih hokejistov na gol. Končno razmerje v strelih na gol je bilo 30:25 v korist gostov. Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na sredo v gosteh pri Minnesoti.

"Podarjali smo ploščke in imeli nekaj slabih menjav. Ta druga tretjina je bila ena najslabših tretjin, kar smo jih odigrali v nekaj zadnjih sezonah," se je jezil Doughty. Kralji so pogrešali svojega vratarja Quicka, ki bo bržkone odsoten nekaj tednov, potem ko je na prvi tekmi v sezoni za kralje utrpel poškodbo stegenske mišice oziroma poškodbo v predelu dimelj. Nadomestil ga je Jeff Zatkoff, ki je v svojem debiju na domačem ledu zbral 26 obramb. "Zanesljivo je Quick najboljši vratar v ligi NHL, ampak zdaj je, kot je, in tega ne moremo spremeniti. Poskušali bomo igrati trdo ter s tem kar imamo," se je v nadaljevanje ozrl kapetan Kopitar.

Odigrani sta bili še dve tekmi. Hokejisti Nashville Predators so s 3:2 premagali Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers pa so bili s 5:3 v kanadskem derbiju boljši od Calgary Flames.

Los Angeles je izgubil proti Philadelphii.
Los Angeles je izgubil proti Philadelphii. FOTO: AP

Izidi:
Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers     2:4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks    3:2
Calgary Flames - Edmonton Oilers            3:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.