Hokej

NHL: Kralji srečno do zmage v Calgaryju, Kopi vpisal dve točki

Calgary, 06. 04. 2016 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so hokejisti Los Angelesa gostovali v Calgaryju in se po podaljšku veselili zmage s 5:4. Odločilni gol je dosegel Carter, slovenski hokejist Anže Kopitar je k zmagi prispeval dve podaji.

Jeff Carter je v štirideseti sekundi podaljška zagotovil zmago ekipi Los Angeles Kings ob gostovanju v Calgaryju. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bilo podajalec pri obeh uvodnih golih gostov, ki jih je dosegel Milan Lucic v 18. minuti prve in 14. sekundi druge tretjine. Za kralje, ki so se izogni nizu treh zaporednih porazov, sta zadela še Andy Andreoff in Kris Versteeg. Slednji je izid na 4:4 izenačil le 35 sekund pred koncem rednega dela tekme. V golu pri kraljih je bil Jhonas Enroth, ki je ubranil 19 strelov. Za Calgary so gole dosegli Mikael Backlund, Hunter Shinkaruk, Mark Giordano in Deryk Engelland. V strelih je bilo 26:23 za Los Angeles.

Kopitar je igral 22 minut in 14 sekund, štirikrat je streljal na gol in kot omenjeno v statistiko vpisal dve podaji, sedaj ima 72 točk. Za kralje je bilo to zadnje gostovanje v rednem delu ligaškega tekmovanja, trenutno imajo 99 točk in so na vrhu pacifiške divizije po točkah izenačeni z Anaheimom. Do konca jih čakata še dve tekmi, obe v domači dvorani. Kralji so s 47. zmago izboljšali svoj najboljši izkupiček zmag v eni sezoni. "Dosežeš 47 zmag, cilj pred sezono pa je bil tudi zbrati 100 točk. Blizu smo. To pa je kar dobro za ekipo, ki se lani ni uvrstila v končnico," je za ameriške medije povedal trener kraljev Darryl Sutter.

Kopitar je s kralji zmagal na gostovanju v Calgaryju.
Kopitar je s kralji zmagal na gostovanju v Calgaryju. FOTO: AP

Prav Anaheim bo naslednji tekmec kraljev, in sicer v noči na petek, ko bosta ekipi bržčas odločali o zmagovalcu pacifiške skupine. Anaheim je tokrat po podaljšku izgubil proti Winnipegu z 1:2, mož odločitve je bil Blake Wheeler. Dve točki več od Anaheima in Los Angelesa v zahodni konferenci ima branilec naslova Chicago, ki je s 6:2 odpravil Arizono. Artemi Panarin je podal za tri zadetke, Andrew Ladd pa je dvakrat zadel. Kane in Jonathan Toews sta dodala po gol in podajo. Chicago zdaj za vodilnima zahoda Dallasom in St. Louisom zaostaja štiri točke. Tri točke manj od Kopitarjevih kraljev ima San Jose, ki je tokrat s 3:0 slavil pri Minnesoti, osmi na zahodu. Patrick Marleau je zadel dvakrat. Nashville, ki bo tudi igral v končnici v zahodni konferenci, je s 4:3 ugnal Colorado.

V vzhodni konferenci je zanesljivo prvi Washington tokrat po podaljšku izgubil proti New York Islanders s 3:4. Slednji so si s tem zagotovili končnico. Pri zmagovalcih je gol in dve podaji prispeval T.J. Oshie, pri poražencih je Aleksander Ovečkin zadel dvakrat. Kar tri ekipe na vzhodu pa imajo po 91 točk in se še borijo za preostali mesti v končnici. Detroit in Philadelphia sta počivala, aktiven pa je bil Boston, ki je po kazenskih strelih izgubil proti Carolini. S tem si je dve tekmi pred koncem rednega dela poslabšal možnosti za preboj med osmerico, saj imata tako Detroit kot Philadelphia do konca rednega dela na voljo več tekem (štiri oziroma tri).

So pa v končnici že Pittsburgh, ki je s po dvema zadetkoma Sidneyja Crosbyja in Carla Hagelina ter tremi podajami Nicka Bonina s 5:3 zmagal v Ottawi, New York Rangers, Tampa Bay, sinočnji medsebojni obračun so dobili prvi s 3:2, in Florida, ki je s 4:1 zmagala v Montrealu. Jaromir Jagr je dvakrat podal za zmagovalce, ki so z 99 točkami postavili rekord franšize.

Izidi:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes       1:2 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Buffalo Sabres        1:3
Washington Capitals - New York Islanders  3:4 (podaljšek)
New York Rangers - Tampa Bay Lightning    3:2
Montreal Canadiens - Florida Panthers     1:4
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins     3:5
Nashville Predators - Colorado Avalanche  4:3
Minnesota Wild - San Jose Sharks          0:3
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes      6:2
Calgary Flames - Los Angeles Kings        4:5 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets             1:2 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.