Hokej

NHL: Kopi podajal za zmago kraljev proti kanadskim gostom

Los Angeles, 01. 04. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL na domačem ledu s 3:0 premagala Calgary. Za kralje je bila to druga zmaga na zadnjih šestih tekmah, do nje je izdatno pripomogel slovenski hokejist Anže Kopitar z dvema podajama.

Hokejisti Los Angelesa so znova prevzeli vodstvo v pacifiški diviziji in se počasi bližajo stotici, trenutno imajo 97 točk, v tej sezoni so dosegli že 46 zmag. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za zmagovalce prispeval dve podaji. Prvo je dosegel, ko je Jeff Carter prvi gol na tekmi zadel v šestinštirideseti sekundi druge tretjine, drugo pa v 13. minuti zadnjega dela igre, ko je bil uspešen Andy Andreoff, ki je postavil končni izid 3:0. Kopitar je igral dobrih 21 minuti in enkrat ustrelil na gol. V tem elementu so bili kralji boljši (v strelih je bilo 29:21).

Hrušičan je dosegel 70 točko v sezoni, na 76 tekmah je zbral 25 golov in 45 podaj. Carter je zadel tudi v sedmi minuti druge tretjine ter se vpisal med podajalce pri zadnjem zadetku, ki so ga dosegli gostitelji, pri katerih je Jonathan Quick ubranil vseh 21 strelov za peto tekmo v sezoni brez prejetega gola.

"Dobro je videti, da je tudi Jonathan včasih nagrajen, kajneda? Ponavadi je naš najboljši igralec. Sicer pa so bili Kopitar, Carter in Quick danes res dobri," je za lakingsinsider.com povedal trener kraljev Darryl Sutter. S 46. zmago v sezoni so izenačili svoj najboljši izkupiček po številu zmag. Pred tem so 46-krat slavili v sezoni 2013/14, ko so pozneje postali tudi prvaki.

"Želimo končati na prvem mestu v pacifiški skupini. Želimo si prednost domačega ledu. Imamo še pet tekem, da pridemo tja, kjer moramo biti," je dejal Carter. Njega in soigralce do konca rednega dela čakajo še domača tekma z Dallasom, gostovanji v Vancouvru in Calgaryju ter domača obračuna z Anaheimom in Winnipegom.

Anže Kopitar je prispeval dve podaji, Jonathan Quick pa je ubranil vse strele Calgaryja.
Anže Kopitar je prispeval dve podaji, Jonathan Quick pa je ubranil vse strele Calgaryja. FOTO: AP

Najboljša ekipa zahodne konference Dallas je s 4:1 odpravila Arizono, Jamie Benn je na tekmi dosegel svoj 40. zadetek v sezoni, toliko jih je v Dresu Dallasa dosegel zgolj Mike Modano v sezoni 1993/94. Po številu golov je Benn trenutno drugi strelec lige za Aleksandrom Ovečkinom iz najboljšega moštva lige Washingtona. S 87 točkami pa na lestvici števila zadetkov in podaj zaostaja le za Chicagovim Patrickom Kanom, Kopitar je na 11. mestu.

Druga ekipa vzhodnega dela lige Pittsburgh je s 5:2 odpravila Nashville, Phil Kessel je zadel dvakrat za zmagovalce. Ekipi Floride in New York Rangers, ki sta točkovno izenačeni na tretjem in četrtem mestu vzhodne konference, sta tokrat končali različne volje. Florida je s 3:2 premagala New Jersey (Jonathan Huberdeau je dvakrat zadel, Jaromir Jagr pa dvakrat podal in prišel do 60. točke v sezoni, kar mu je uspelo 18-ič v karieri), Rangers pa so izgubili pri Carolini s 3:4.

Peta na vzhodu Tampa Bay je z 0:3 izgubila proti odpisanemu Montrealu, novinec Mike Condon je dosegel prvi "shutout" v NHL, New York Islanders, ki imajo toliko točk kot Tampa, so s 4:3 premagali prav tako odpisani Columbus, John Tavares je zadel dvakrat. Šesti v zahodni konferenci San Jose je z 2:4 izgubil proti Vancouvru, ki nima možnosti za končnico, Buffalo je v boju moštev z dna vzhodnega dela s 4:1 premagal Toronto, Minnesota pa je z 2:3 izgubila proti Ottawi. Pri slednji je Jean-Gabriel Pageau zbral gol in dve podaji.

Izidi:
Los Angeles Kings - Calgary Flames           3:0
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs         4:1
New York Islanders - Columbus Blue Jackets   4:3
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators    5:2
Carolina Hurricanes - New York Rangers       4:3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens     0:3
Florida Panthers - New Jersey Devils         3:2
Minnesota Wild - Ottawa Senators             2:3
Dallas Stars - Arizona Coyotes               4:1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks          2:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
01. 04. 2016 11.22
+2
GO KINGSI GO. komaj čakam play off, bravo fantje, bravo Anže.
JAMES23
01. 04. 2016 11.31
+3
hockeyfan
01. 04. 2016 13.26
pa saj so dobri capsi, a kaj, ko jim v play offu vedno zmanjka....
krnekilojz
01. 04. 2016 16.25
-1
Capsi niso material za prvaka. Na štiri dobljene bodo pogoreli če neprej pa proti pingvinom.
JAMES23
01. 04. 2016 18.02
+2
bomo vidl..imam občutek da letos znajo dobit stenča,ker če letos ne bojo pol res ne vem kdaj lahk.prvoščim oviju igralc ki je cirka 8-9 let med top 3 pa da ga ne bo osvojil mi ga bo res žal. pingvini me sploh ne skrbijo..prej tampa al pa nyr.seveda bom pa tud za kopija navijo.a če se srečajo u finalu......................GO CAPS!!:-)