Hokej

VIDEO: Branilca Montreala Subbana na nosilih odpeljali v bolnišnico

New York, 11. 03. 2016 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V hokejski ligi NHL se je na tekmi med Montrealom in Buffalom poškodoval branilec P. K. Subban. Na tekmi med Florido in Ottawo pa se je izkazal češki veteran Jaromir Jagr, ki je k zmagi floridske ekipe s 6:2 prispeval dva zadetka.

 

 

Zmago Montreala je zasenčila poškodba branilca P. K. Subbana, ki ga je ob eni od akcij nesrečno v glavo zadel soigralec Aleksej Jemelin. Subban je obležal na ledu, po desetminutni pomoči zdravniškega osebja so ga na nosilih odpeljali iz dvorane. Po prvih informacijah iz kluba pa ne gre za hujše poškodbe. "Grozljivo je, ko na ledu vidiš toliko trenerjev in zdravnikov. Nihče ni vedel, kaj se je zgodilo. Pozneje pa ni bilo lahko igrati," je dejal kapetan domače ekipe Max Pacioretty. Subban je sicer imel v klubu rekord po številu zaporednih nastopov, zbral jih je 273, nazadnje je tekmo izpustil januarja 2013.

New Jersey je s 3:0 premagal San Jose, imel pa je dva junaka. Vratar Keith Kinkaid, menjava za poškodovanega Coryja Schneiderja, je drugič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno, zbral je 30 obramb, Travis Zajac pa je dosegel dva zadetka.

"Očitno je domača kuhinja tista, ki mu ustreza. Nekajkrat se je res izkazal," je Jagra pohvalil trener Gerard Gallant, pri tem pa namignil na podatek, da je Jaromir Jagr 17 od svojih 23 golov v sezoni dosegel na domačih tekmah. Vincent Trocheck je dodal gol in tri podaje, Florida je zmagala s 6:2.

Hokejisti so sicer tri od šestih tekem četrtkovega večera končali z izidom 3:2. Carolina je po podaljšku premagala Boston, Montreal Canadiens in Detroit Red Wings pa že v rednem delu Buffalo oziroma Winnipeg.

Moštvo edinega slovenskega člana lige NHL Anžeta Kopitarja je bilo prosto, spet bo igralo v soboto, ko bodo kralji gostili New Jersey.

Izidi:
Boston Bruins - Carolina Hurricanes   2:3 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres   3:2
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets     3:2
Florida Panthers - Ottawa Senators    6:2
Minnesota Wild - Edmonton Oilers      1:2
San Jose Sharks - New Jersey Devils   0:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
11. 03. 2016 17.09
tipo 44 let in še vedno blesti