Hokej

VIDEO: Kopi z golom že v prvi minuti tlakoval pot do zmage

Los Angeles, 04. 03. 2016 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL v Staples Centru premagali goste iz Kanade, Montreal. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je dosegel gol že v prvi minuti dvoboja, kralji pa so zmagali z golom prednosti (3:2).


Los Angeles, za katerega sta zadela še Tanner Pearson in Dwight King, je na vrhu pacifiške skupine točkovno poravnan z Anaheimom, ki je s 5:1 zmagal v Arizoni. Anže Kopitar je igral skorajda 22 minut in dvakrat ustrelil na gol, enkrat je plošček končal v mreži, to je bil njegov 19. gol v sezoni. Kopi je zadel že po 56 sekundah igre. Pearson je povišal na 2:0, prva tretjina se je končala z golom prednosti za kralje. V drugi tretjini golov ni bilo, v zadnji pa je vodstvo povišal King, končni izid pa je v 55. minuti postavil Eller (3:2). V strelih je bilo kar 31:15 za kralje, ki so premagali že tretjo kanadsko ekipo v kratkem obdobju. Pred Montrealom so premagali tudi Toronto in Calgary.

Na drugih tekmah je Boston premagal branilca naslova Chicago s 4:2, Patrice Bergeron in Brad Marchand sta prispevala po zadetek in podajo za domače, Buffalo je bil tudi po zaslugi gola in dveh podaj Marcusa Foligna boljši od Calgaryja s 6:3, Edmonton pa v gosteh od Philadelphie s 4:0.

Pittsburgh je s 4:1 odpravil New York Rangers, pri čemer je Jevgenij Malkin dosegel gol in dve podaji, Toronto je z 1:2 izgubil proti Minnesoti, Ottawa pa z 1:4 proti Tampa Bayu, ki je zmagal osmič zaporedoma, kar je izenačen rekord franšize. Nashville je po podaljšku s 4:5 izgubil proti New Jerseyju, pri katerem je Adam Henrique zadel dvakrat, Winnipeg pa prav tako po podaljšku s 3:4 proti New York Islanders, čeprav je Mark Scheifele zadel dvakrat.

Colorado je s 3:2 premagal Florido, kljub porazu pa je bil spet v ospredju Jaromir Jagr, ki je s podajo prišel do svoje 1850. točke v NHL, s čimer se je na tretjem mestu vseh časov izenačil z Gordiejem Howom. Za drugouvrščenim Markom Messierjem zaostaja 37 točk. Vancouver je z 2:3 klonil pred San Josejem, ki je zmagal tretjič zapovrstjo.

Kralji so se veselili zmage, gol pa je prispeval tudi Anže Kopitar.
Kralji so se veselili zmage, gol pa je prispeval tudi Anže Kopitar. FOTO: AP

Izidi:
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens          3:2
Boston Bruins - Chicago Blackhawks              4:2
Buffalo Sabres - Calgary Flames                 6:3
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers           0:4
Pittsburgh Penguins - New York Rangers          4:1
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild            1:2
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning           1:4
Nashville Predators - New Jersey Devils         4:5 (podaljšek)
Winnipeg Jets - New York Islanders              3:4 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Florida Panthers           3:2
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks                 1:5
Vancouver Canucks - San Jose Sharks             2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.