Hokej

VIDEO: New York presenetil Pittsburgh, Chicago brez težav

Chicago, 03. 05. 2014 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Chicago Blackhawks je v drugem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL doma na zahodnem delu lige premagala Minnesoto Wild s 5:2, s tem pa so branilci naslova povedli z 1:0 v zmagah. New York Rangers so s 3:2 ugnali moštvo Pittsburgh Penguins.

Chicago, zmagovalec Stanlyjevega pokala v minuli sezoni, je po dveh tretjinah vodil z 2:0, saj sta zadela v prvem delu igre Bryan Bickelli in v drugem Slovak Marian Hossa, ki je bil podajalec pri prvem zadetku. Clayton Stoner in Kyle Brodziak sta z zadetkoma po sedmih minutah zadnje tretjine poskrbela za izenačenje. Nato se je razigral Patrick Kane.

Najprej je zadel v deveti minuti zadnje tretjine, potem, pa še tri minute in 13 sekund pred koncem. Ko so gostje na led namesto vratarja poslali napadalca, je 32 sekund po drugem golu Kaneja prazno mrežo zadel še Bickelli, za svojo tretjo točko na tekmi pa je podajo prispeval Hossa. Čeprav je bil Chicago še petič na sedmih tekmah letošnje končnice nadigran v strelih (22:32), pa je za ravnotežje s 30 obrambami poskrbel vratar Corey Crawford.

Derick Brassard je dosegel odločilni gol za zmago New Yorka.
Derick Brassard je dosegel odločilni gol za zmago New Yorka. FOTO: Reuters

Benoit Pouliot in Brad Richards sta New York povedal v vodstvo z 2:0 že v prvi tretjini. Švedski vratar Henrik Lundqvist, ki je ubranil 34 od 36 strelov, je moral dvakrat po plošček v mrežo v drugi tretjini, ko sta izenačila Lee Stempniak in James Neal. V tretjem delu igre ni bilo zadetkov, vratarja domačih Marc-Andrea Fleuryja (24 obramb) pa je po treh minutah in šestih sekundah podaljška premagal Derick Brassard. Slednjemu sprva sodniki gola niso priznali, po nadaljevanju akcije je znova zadel Pouliot in zmage so se veselili Rangersi. Sodniki so medtem po ogledu videoposnetka zmagoviti gol dosodili Brassardu.

Napad Brassard, Pouliot in Mats Zuccarello se je znova izkazal. "Ta trojica že od božičnih praznikov naprej igra izvrstno in najbolj stabilno v ekipi. Med njimi vlada izjemna kemija, dobro se dopolnjujejo in berejo drug drugega. Zato nizajo zadetke, že drugega v končnici so dosegli v podaljšku," je bil po četrti tekmi v šestih dnevih zadovoljen trener ekipe Rangers Alain Vigneault.

Izida:

- Vzhod:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 2:3 (podaljšek)
(New York vodi v zmagah z 1:0)

- Zahod:
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5:2
(Chicago vodi v zmagah z 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
03. 05. 2014 13.31
-1
kua so delal joo groza !!! Gremo Pitsi <3
Kun_Aguero
03. 05. 2014 13.32
-1
Fleury spet bran grozn tku ku prejšn let v končnic
MaunelNeuer
03. 05. 2014 14.37
+0
KOPITES
03. 05. 2014 09.27
+3
Go Rangers !!!!