Hokej

Neuničljivi Jagr se je (spet) poslovil od reprezentance, a hokej bo še igral: 'Naslednje leto bi rad dobil še en Stanleyjev pokal!'

Praga, 18. 05. 2015 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Češki hokejski velemojster Jaromir Jagr je po zadnji tekmi na domačem SP, malem finalu, kjer je Češka izgubila z ZDA z 0:3, spet napovedal konec kariere v reprezentanci. O tem, da bi nehal igrati hokej, pa seveda ne razmišlja.

Za takšen korak se je zdaj 43-letni napadalec Jaromir Jagr sicer odločil že lani, pa si je pred letošnjim SP na domačem terenu vendarle premislil. Slovo naj bi bilo tokrat dokončno. Ljubljenec občinstva v Pragi, ki mu je na vseh tekmah namenjalo stoječe ovacije, prav Jagr pa je bil tudi junak četrtfinalne tekme s Finsko, je dejal, da si ne bi mogel želeti lepšega načina za slovo. "Končati reprezentančno pot doma, v svoji državi, pred tako čudovitimi navijači, to je nekaj posebnega," je po porazu v tekmi za tretje mesto dejal Jagr. O tem, da bi nehal igrati hokej, pa seveda ne razmišlja. Nenazadnje je podaljšal pogodbo s Florido v ligi NHL še za eno leto. "Še vedno imam nadvse rad hokej. Je pa včasih naporno, ko tekmuješ proti 20 let mlajšim igralcem," je dejal Jagr in napovedal, da v nobenem primeru ne namerava potovati na SP naslednje leto v Rusijo. Čeprav je domači vrsti zmanjkala pika na i, Jagr ni bil razočaran. "Čeprav nimamo medalje, je bilo tole nekaj posebnega. V naši državi so ljudje popolnoma nori na hokej. Ne vem, če lahko še kakšna izkušnja premaga letošnje SP," je veteran, ki pa na ledu deluje kot mladenič, pohvalil češke navijače, ki so v dveh tednih prvenstva pridno polnili dvorani v Pragi in Ostravi.

Je Jaromir Jagr res odigral svojo zadnjo tekmo za češko reprezentanco?
Je Jaromir Jagr res odigral svojo zadnjo tekmo za češko reprezentanco? FOTO: Reuters

Jagr je že dolgo hokejska legenda, je tudi eden redkih, ki ima vse mogoče lovorike, ki kaj pomenijo v svetovnem hokeju: zmage v ligi NHL (1991 in 1992), pa tudi zlato olimpijsko medaljo (1998) in naslova svetovnega prvaka (2005 in 2010). Po lanskem SP v Minsku je že napovedal, da ne bo več igral za Češko, pa si je potem premislil. Zdaj se bo usmeril v klubsko konkurenco. "Naslednje leto bi rad dobil še en Stanleyjev pokal. Ali pa čez dve leti," pravi neuničljivi Jagr.

Jagru še lovorika MVP

Po končanem svetovnem prvenstvu v hokeju so v Pragi podelili še nagrade za najboljše posameznike in izbrali zvezdniško zasedbo prvenstva. Prestižno nagrado za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP) je dobil domači zvezdnik Jagr, ki je po tekmi za tretje mesto z ZDA napovedal dokončno slovo od češke reprezentance. Za najboljšega vratarja prvenstva so v vodstvu tekmovanja izbrali Finca Pekko Rinneja, najboljši branilec je Kanadčan Brent Burns, najboljši napadalec pa njegov soigralec v zlati kanadski ekipi Jason Spezza.

V zvezdniški ekipi SP, ki so jo izbrali novinarji, pa so vratar ZDA Connor Hellebuyck, branilca Burns in Šved Oliver Ekman-Larsson ter napadalci Jagr, Spezza in še en Kanadčan Taylor Hall.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
18. 05. 2015 15.56
-3
poklon velikemu Jagru. pri 43 letih špila kot 15 let mlajši od njega, vsaka čast Jagr
JAMES23
18. 05. 2015 12.58
+1
mvp...itak star je+na češkem je blo prvenstvo...
MaunelNeuer
18. 05. 2015 15.54
+1
ni samo to kar si omenu. človek ima 43 let in še vedno špila kot Ovechkin, Crosby,.....kii so 15 let mlajši
dinamitek
18. 05. 2015 20.58
+1
za eno prestavo počasnej igra, pa noben se ga ne upa grdo pogledat, da se ne bi polomu
MaunelNeuer
19. 05. 2015 15.54
+0
za 1 prestavo počasnej? cc 6 golov je dal na SPju in v NHLu ima vidno vlogo v svojem klubu. halo človek ima 43 let!!! ne trosi bedarij
ZRCC
18. 05. 2015 10.11
+3
Jagru pa res kapa dol. Pushing fifty in še vedno igra s takšnim žarom.