Hokej

VIDEO: Nabor NHL: Gračnar ni bil izbran

Newark, 01. 07. 2013 06.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./M.J./STA
Komentarji
1

Slovenec Luka Gračnar ni bil izbran na naboru lige NHL. Gorenjec je bil s strani ligaške skavtske službe uvrščen na 3. mesto med vratarji v Evropi, a v Newarku ni dočakal trenutka, da bi ga izbrali. Obrambni igralec Jurij Repe prav tako ni prišel med 211 igralcev iz 12 držav, ki bodo od letošnje zime naprej igrali v ligi NHL.

Kot prvega igralca letošnjega nabora je ekipa Colorado Avalanche izbrala 17-letnega Nathana MacKinnona, panterji s Floride so nato izbrali najvišje uvrščenega evropskega igralca, na finskem rojenega Rusa Aleksandra Barkova, ekipa Tampa Bay Lightning pa je kot tretjega izbrala kanadskega napadalca Jonathana Drouina. Liga NHL je sporočila, da bo naslednji nabor prihodnje leto 27. in 28. junija v Philadelphii, oziroma prvič doslej v dvorani Wells Fargo Center.

Luka Gračnar
Luka Gračnar FOTO: Reuters

Slovenski vratar Luka Gračnar je bil uvrščen na tretje mesto od desetih mednarodnih vratarjev na naboru, Jurij Repe pa na 205. mesto od 210 severnoameriških igralcev, ker je zadnjo sezono igral v regionalni ligi Quebeca v Kanadi.
Slovenski hokejski vratar Luka Gračnar na naboru lige NHL ni bil izbran. Po predvidevanjih naj bi Hrušičana izbrali bodisi v 5. bodisi v 6. krogu, a do tega ni prišlo. Razlogov za kaj takšnega naj bi bilo več, kot glavni pa se omenja višina čuvaja mreže. Vratarji so v zadnjih sezonah postali velikani, član Red Bull Salzburga pa meri le 179 centimetrov. Kljub vsemu je mladenič na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Švedskem in Finskem dokazal, da višina ni problem, saj je primanjkljaj nadomeščal z izjemno hitrostjo in gibljivostjo na vratih, kar je brez daha pustilo številne zvezdnike lige NHL. Ti so po dvobojih praviloma glasno govorili o izjemnem potencialu 20-letnika, sicer soseda slovenskega zvezdnika severnoameriške lige Anžeta Kopitarja.

Ob tem dodajmo, da je bilo na naboru izbranih 98 Kanadčanov, 55 Američanov in 25 Švedov, sicer pa prav nikogar izmed igralcev razširjene avstrijske lige EBEL. Največ, kar 38 novincev med severnoameriško elito, prihaja iz OHL (38 igralcev).

Vrstni red prvih izborov:
1. Nathan MacKinnon (Colorado)
2. Aleksander Barkov (Florida)
3. Jonathan Drouin (Tampa Bay)
4. Seth Jones (Nashville)
5. Elias Lindholm (Carolina)
6. Sean Monahan (Calgary)
7. Darnell Nurse (Edmonton)
8. Rasmus Ristolainen (Buffalo)
9. Bo Horvat (Vancouver)
10. Valeri Ničuškin (Dallas)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
01. 07. 2013 17.10
-1
Jah....fora je to da je on zlo majhne za vratarja....in pač ne jemlejo pod 180cm....škoda drgač sam neverjamem da bo uspeu razn če bo res nvm razturu. Pač uspeu bo sam ne v NHL.