Hokej

VIDEO: Jeseničani znova uspešni

Jesenice, 05. 04. 2008 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so tudi na drugi finalni tekmi premagali ZM Olimpijo, rezultat je bil 6:1. Železarji pa v zmagah vodijo z 2:0.

Zmaji so tudi na drugi finalni tekmi klonili.
Zmaji so tudi na drugi finalni tekmi klonili. FOTO: Damjan Žibert

V polni dvorani Podmežakla so hokejisti Acroni Jesenice z ZM Olimpijo igrali drugo finalno tekmo državnega prvenstva. Prvi derbi je v petek pripadel Gorenjcem, ki so Ljubljančane odpravili z visokih 6:2. Zmago pa so s 6:1 slavili tudi na drugi finalni tekmi.

Današnjo tekmo so gostje začeli povsem suvereno in že v tretji minuti tekme povedli. Prvi je mrežo Roberta Kristana zatresel Kanadčan v dresu Olimpije Ralph Intranouvo. Le štiri minute kasneje so na 1:1 izenačili domači. Mrežo Klemna Mohoriča je zatresel Paul Healey. V 17. minuti so na 2:1 povedli Železarji, gostujočega vratarja pa je ugnal Dejan Varl.

Domači hokejisti so dobro igro nadaljevali tudi v drugi tretjini. V sedmi minuti drugega dela so vodstvo še povišali. Za 3:1 je zadel Miha Rebolj. Le tri minute kasneje so znova zapretili pred vrati ljubljanskega vratarja, plošček pa je za hrbet vratarja spravil Boris Pretnar in povišal na 4:1. A to še ni pomenilo konca težav za Zmaje, saj so Železarji le dve minuti kasneje vodstvo še povišali. Za 5:1 je zadel Gregor Polončič. Visoko vodstvo je načelo živce hokejistov iz Tivolija in na ledu se je vnel vsesplošni pretep. Glavna akterja sta bila Terlikar in Intranouvo. Sodniki so imeli kar precej dela, da so zapisali kazni vsem vpletenim.

Tudi v zadnji tretjini je jeseniški stroj vneto mlel in še povišal vodstvo na 6:1.Strelec pa je bil tokrat Sabahudin Kovačevič. In znova je bila tekma prekinjena zaradi boksarskega vložka za katerega sta poskrbela Loboda in Conny Strömberg.

Jeseničani so tudi na drugi tekmi visoko premagali goste iz Ljubljane in sedaj v zmagah vodijo z 2:0. Naslednja tekma bo v torek v Tivoliju, na kateri pa bodo morali Zmaji prikazati boljšo predstavl, saj bo v nasprotnem že v sredo konec državnega prvenstva.

Izjave po tekmi Acroni Jesenice - ZM Olimpija

Dejan Varl, kapetan Acroni Jesenic: "Na začetku je bilo še izenačeno, nato pa smo videli, da so Olimpiji pošle moči. Vedeli smo, da moramo naviti tempo in da jih bomo s tem zanesljivo strli. V drugi tretjini smo to tudi pokazali, ko smo dosegli tiste gole. Upam, da bomo tudi na tretji tekmi nadaljevali v takšnem ritmu."

Miha Rebolj, branilec Acroni Jesenic: "Tekma se je odvijala podobno kot prva. Bili smo zelo zavzeti, sicer smo dobili prvi gol, ampak to nas je samo podžgalo v želji po vodstvu. V drugi tretjini smo pritisnili na "gas" in praktično tekmo odločili že takrat. Upam, da bo šlo tako naprej tudi v torek."

Mike Posma, trener ZM Olimpije: "Težko je reči karkoli. Serija se igra na sedem tekem, zaostajamo za dve. Moram pa reči, da še nikjer nisem doživel, da bi moštvo igralo pet tekem v šestih dneh. Ampak tako pač je in to ni razlog za naš zaostanek. Ni še konec, bomo videli, kaj se bo zgodilo v torek."

Žiga Pavlin, branilec ZM Olimpije: "Nismo igrali dovolj disciplinirano. Dovolili smo jim, da preveč drsajo v naši tretjini in si podajajo. Upam, da bomo v Tivoliju pokazali drugačen obraz, da bomo stopili skupaj in pomagali Mohoriču ter da bomo dali več golov kot Jesenice."



  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

supreme@mail386.com
07. 04. 2008 17.49
Kva brišete poste cepci...... resnica je pač resnica i
supreme@mail386.com
07. 04. 2008 17.47
Naj vam še sredi Tivolija po p**** nadevajo,bebci lublanski !!!! Ko ne gre,pa pretep naročit a ne ..... Vnuka bi pa jst za bučo užgal mater mu hinavsko !!!!!
DarthRevan
07. 04. 2008 16.31
Hja, mamo kar mamo. Jeseni smo bili v naletu mi, pozimi vi, in že takrat sem rekel, da bomo videli kdo je boljši na neposrednih obračunih. Go Acroni!
percar
07. 04. 2008 10.58
Pred tekmo so bili komentarji, da je Olimpija v naletu, Jeseničani pa v krizi, ker en mesec niso igrali. V resnici je bilo obratno.
SEJ BO
07. 04. 2008 08.27
Ne vem zakaj JESENICAM ne dodelijo kar trajnega naslova, in bo stvar rešena,pa še žabarji se ne bi vsako leto sramotili.... ali pa če bi v Slovenski ligi igrali samo mladi Jeseničani,to bi pa bilo pol zanimivo...
gregson
06. 04. 2008 21.10
Joj žabe sprijaznite se, da je z vami konec. Pa ko je nekdo omenil, da jih Intranovo ni dobil. Pošteno jih je sem videl od blizu. Še tega Groznika bo treba, da se ga postavi na realna tla in se mu dokaže, da lahko zaključi s hokejam, ker v igri je itak najslabši samo fight ga rešuje pa ga tudi ta kmalu ne bo več..................... ŽABE, ŽABE................ VSI ZA ŠAMPIJONE RDEČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
clox
06. 04. 2008 20.13
Olimpija ima tako ali tako šele 3 zvezdice. Ostalih par imajo neki izumrli ljubljanski klubi.
jansa-arms
06. 04. 2008 19.56
a se to slučajno uni oglašajo ki se upajo sam na punce se spravljat po bencinskih črpalkah?
jansa-arms
06. 04. 2008 19.38
v tistmu zagamanem grabnu je pa res en velik dolgcajt če ni hokeja! pa hkej je doma kvečjemu v kurji vasi!
Mila Križnik
06. 04. 2008 18.43
Draga žaba ne zameri hokej ni po tvoji meri pusti hokejsko lopato vrni se v črno blato tam pa sanjaj vice o ACRONI JESENICE!! JESENICE-4EVER!!!!!! Kaj smo vm mi krivi če ne znate igrt hokeja...hokej je vedno bil in vedno bo doma na jesenicah...pa 2.mesto u ligi ebel nč ne šteje-to ni izgovor....
hjhj
06. 04. 2008 18.17
a sam še mal ga je??..sei ostalo ste pa že vi zasedl :D..
G.D.H.
06. 04. 2008 18.13
e plavžarji eni kok ste vi ene opice res sploh nimam komentarja edino to da je še neki placa v zoo pr opicah pa se boste pol z glupimi orangutani iz mb. gledal in razmišlal kakšna je razlika med vami. OLIMPIJA JE IZ LJUBLJANE OLIMPIJA NAJBOLŠA JE, OLIMPIJA SVETO IME JE ZANJO MI BIJE SRCE .....
47f9225658e75
06. 04. 2008 17.49
no vids da ni bla polna ;)))
hjhj
06. 04. 2008 17.42
ja valda da lah po slikah vidš...pa bla je pouna k sm bla tm..edin pr sediščiuh je blo mal še praznga...ampak čist mal..
47f9225658e75
06. 04. 2008 17.33
hjhj dvorana ni bla čist polna, sej je še komentator reku..... pa tut po slikah pa res ne mors vedt....
JanZ
06. 04. 2008 16.57
Ateist - Intrunovo da jih ni fasal??!!! Kaj si je potem s kečapom kumaro namazal, da je lahko spizdil Terli v garderobo?! Vnuk je trenutno zanj pravi lepotec!! Najprej poziva na fight, potem pa ves krvav odkrunca v garderobo - to vam je gringovski idol za žabarje - jest bi ga dal na vašo zastavo in izobesil čez cel Tivoli, s tisto kumaro od včeraj!!
JanZ
06. 04. 2008 16.51
Kakšno sprenevedanje in jokanje s trenerjem na čelu, koliko tekem ste morali ta teden odigrati!! Proti profesinalni ekipi ste odigrali zgolj 2 tekmi, nič več, in kvečjemu druga ekipa bi se lahko pritoževala, da je morala 2 meseca čakati na te tekme, ker je HZS vam na ljubo prilagodila spored finale DP! Povsem vam na ljubo, nikakor na ljubo Jesenic!! Da so vas pa v 3 tekmah namučili in tudi nadigrali šolarčki, ki gredo po šoli še za kako uro hokej igrat in bi jih vsako normalno profesionalno moštvo imelo lahko le za malo boljše ogrevanje pred velikim finalom, je pa pač vaš problem!! Pa ti šolarčki se na treningu bolj našvicajo kot ste se vi na tekmi, ker tacga ringlšpila, kot jo obe ekipi Jesenic prikazujeta okoli olipijinih statistov, pa hokejski svet že dolgo ni videl.....
hjhj
06. 04. 2008 16.34
alteist..eno sporočilce zate: 1. napiše se Podmežaklo..ne pa pod Mežaklo..torej bi moral v 1. razred oš ti.. 2. dvorana ja bila polna..poglej si mal slike na 24ur.com in na spletni strani rtv slovenije olimpiji in predvsem navijačem je očitno zelo težko priznati poraz nasploh pa dejstvo da so jesenice boljše in zato nenehno iščejo izgovore za njihov poraz. vedno so krivi drugi..nikoli oni sami..sicer pa olimpija brez tistih tujcev kar jih ima ne bi zadela niti enega gola za razliko od jesenic ki zna zadeti gole s tujci ali pa prez njih. glede pretepa med intranuovom in terlikarjem pa besede sploh niso potrebne. jasno je da jih je intranuovo pošteno dobil kar je tudi prav.. dobil je kar je iskal..sam je izzival terlikarja in če si gledal tekmo je očitno da se mu je terlikar na začetku umikal in stvar želel zaključiti ne lepši način...ampak očitno ni šlo drugače. in morda bi moral iti k optiku ti kajti jasno se je videla kri na obrazu intranuova..kot dokaz pa si poglej kakšen posnetek in članek. piše namreč da ima razbit nos in arkado. žalostno je da olimpija na tekmo pride namest igrat, iskat probleme. in pač dobi kar išče potem pa joka.. pa še tole: ko bo imela olimpija pod sabo tak podmladek kot ga imajo jesenice..se boste pa lahko začeli oglašati..do takrat pa zaprite raje svoja usta saj blebetate same neumosti in ne poveste nič pametnega.... dvignimo roke gor..umrl je žabarski zbor..umrl jr umrl, umrl je on..nikoli ne bo šampion!!! zapomnite si to!! vsi za šampione rdeče!!!!
jansa-arms
06. 04. 2008 16.18
če pa bi olimpija zmagovala bi to bila zagotov spet neka zarota proti jeseničanom!
hjhj
06. 04. 2008 16.13