Hokej

Mušič: Prvi vtisi letos so odlični

Ljubljana, 28. 07. 2014 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Olimpije so začeli priprave na novo sezono lige Ebel, kjer jih prva tekma čaka 12. septembra v Celovcu. Ljubljančani so se sezone lotili z novim predsednikom, novim trenerjem in tudi novim elanom, vsi pa obljubljajo boljši izkupiček od lanskega in končnico lige.

Marko Popovič
Marko Popovič FOTO: Damjan Žibert
Ni skrivnost, da se klub, ki je doma v Tivoliju, že dlje spopada predvsem s finančnimi in posledično tudi kadrovskimi težavami. Predsednik Marko Popovič, ki je poleti prevzel vodenja kluba, obljublja spremembe. "Imamo veliko dela. Najprej smo morali urediti garancijo za sodelovanje v ligi Ebel in sezona je zagotovljena. Sledil je sestanek z igralci zaradi starih obveznosti, ki jih urejamo in danes se začenjajo priprave," je povedal predsednik. Popovič pravi, da se zadeve urejajo, tudi s Hokejsko zvezo Slovenije, kjer si kot edini klub, ki igra na najvišji ravni, želijo boljšega sodelovanja. Pri klubi si želijo predvsem koordinacijsko in organizacijsko pomoč, saj se nekatere zadeve podvajajo. Direktor kluba Matjaž Sekelj je predstavil igralsko jedro, v katerem so trenutno le slovenski igralci, prav v tem tednu pa izvajajo kamp za slovenske hokejiste in v prihodnjem bo jasno, kdo bo nosil "zmajev" dres.

Fabian Dahlem
Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert

Pred začetkom lige naj bi se ekipi pridružili še štirje tujci, po en vratar in branilec ter dva napadalca. Pri klubu so se že dogovorili za sedem prijateljskih tekem pred začetkom lige, za dve se še pogovarjajo, v prihodnjih dneh pa se bodo odločili, ali bo Olimpija odpotovala v Švico, kjer jo čaka vabilo za dve tekmi z ligašema KHL. Novi trener je Nemec Fabian Dahlem. "Vesel sem, da sem dobil to priložnost. Tukaj je veliko mladih fantov, ki se želijo dokazovati. Naš cilj je še več dela, pa tudi več ponosa in več želje od tekmecev, kar nas bo vodilo do zmag," je dejal Nemec. Ta očitno že razume tudi težko situacijo v klubu: "Ponosen sem, da lahko delam z ljudmi, ki si tukaj želijo obdržati tradicijo in klub." V upravi na drugi strani pa si želijo, da bi Dahlem hokejistom Olimpije vcepil najpomembnejši nemški športni lastnosti - disciplino in boj prav do zadnje sekunde tekme. Glavna vloga bo vendarle pripadla hokejistom. "Prvi vtisi letos so odlični. Imamo novo podobo in nekaj novih sponzorjev. Dali bomo vse od sebe ter skušali zmagati na čim več tekmah," pravi kapetan Aleš Mušič. To pričakuje tudi uprava kluba, kjer ne skrivajo, da so imeli v minuli sezoni velik upad prodaje vstopnic in na Celovški v Ljubljani vedo, da gledalce v dvorane lahko vrne le borbena in učinkovita igra. Prav tako ne skrivajo, da si za tekmece želijo Jeseničane in zagrebški Medveščak, saj so ti v preteklih letih vedno napolnili tribune.

Težje bo s sanacijo kluba. V preteklih letih se je nabralo veliko neporavnanih obveznosti. V klubu upajo, da bodo nekatere zneske uspeli zmanjšati, finančno sanacijo pa obljubljajo v nekaj letih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.