Hokej

Moč prvakov občutil še Toronto

Chicago, 16. 02. 2016 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Chicago Blackhawks meljejo tekmece pred seboj. Naslednji, ki so občutili njihovo moč so bili igralci Toronta. United center so zapustili s kar sedmimi goli v mreži. Končni rezultat je bil 7:2.

Kdo lahko v letošnji sezoni zaustavil Chicago Blackhawks? Če igrajo tako, kot v noči na torek proti Toronto Maple Leafs, bo sila težko. Tekmecu so nasuli kar sedem golov. Brandon Mashinter je prvič na obračunu razveselil domače hokejske navdušence v tretji minuti dvoboja, na 2:0 je povišal Andrew Shaw. Takšen je bil tudi izid po prvih 20 minutah obračuna, ko so tudi gostje iz Toronta še verjeli, da je moč preobrniti potek dvoboja.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: AP

Ko je v drugem delu obračuna Brent Seabrook povišal na 3:0 je kazalo, da je Maple Leafs v United Centru vendarle ne bodo veselili točk. Sploh po štirih zaporednih golih gostiteljev v sklepnem delu obračuna. V obdobju od 43. - 51. minute so se gola veselili Artemi Panarin, Patrick Kane, Teuvo Teravainen in Viktor Svedberg, pri 7:0 pa je bilo vsem v dvorani jasno, da morajo do izteka igralnega časa, gostje pred še večjo katastrofo, narediti vse, da ne prejmejo več gola in morda celo omilijo poraz.

To jim je tudi uspelo, saj sta Mark Arcobello in P.A. Parenteau uspela izid znižati, tako, da se je dvoboj končal s 7:2. "Ne bi rad rekel, da smo v napadu preveč nihali, ampak z nestrpnostjo smo čakali dvoboj, kot je bil ta s Torontom," je bil po dvoboju zadovoljen strelec gola za Chicago Kane.

Izidi:

Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 7:2
New York Islanders - Detroit Red Wings   4:1
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins   2:1 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Minnesota Wild       2:5
Calgary Flames - Anaheim Ducks           4:6
Nashville Predators - Dallas Stars       2:3 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens     6:2

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.