Hokej

Mladi ruski hokejisti zaradi meldonija ostali brez nastopa na SP

Moskva, 08. 04. 2016 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Rusiji so v športu prepovedano snov za izboljšanje zmogljivosti dajali celo članom ruske mladinske hokejske reprezentance do 18 let, ki tako zaradi dopinškega prekrška ne bodo smeli braniti reprezentančnih barv na svetovnem prvenstvu v ZDA.

Kot je poročala ruska tiskovna agencija Interfax, številni mladi hokejski reprezentanti ne bodo odpotovali na svetovno prvenstvo v Združene države Amerike, ker so bili pozitivni na prepovedano snov meldonij. "Otroci jokajo, zelo so potrti, saj so se na to prvenstvo pripravljali od začetka leta," je za Interfax dejal neimenovani vir pri ruski reprezentanci.

Gre za sredstvo, ki ga je Svetovna protidopinška agencija na črni seznam v športu strogo prepovedanih snovi uvrstila 1. januarja letos. Od takrat so številni ruski športniki padli v nemilost zaradi uporabe omenjene snovi, ki je prvenstveno namenjen zdravljenju posledic pri sladkorni bolezni in ishemični bolezni srca, v športu pa so omenjeno zdravilo jemali kot pripomoček za boljšo regeneracijo, saj izboljšuje prekrvavitev. Zaradi jemanja meldonija je protidopinška pravila kršila ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova.

Svetovno prvenstvo v hokeju ekip v starosti do 18 let bo od 14. do 24. aprila potekalo v mestu Grand Forks v ameriški zvezni državi Severna Dakota. V dveh elitnih skupinah se bo merilo vsega skupaj deset ekip, gostitelji prvenstva ZDA, Švica, Rusija, Švedska, Latvija, Finska, Kanada, Češka, Slovaška in Danska.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.