Hokej

Minnesota z 'nogometno' zmago do točk

Denver, 03. 02. 2012 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti moštva NHL Minnesota Wild so na domačem ledu z 1:0 premagali Colorado Avalanche in prišli do novih dveh letošnjih točk. Strelec edinega gola na dvoboju je bil branilec Greg Zanon.

Pred dvema dnevoma so hokejisti moštva NHL Minnesota Wild vodili s 4:1 in na koncu morali priznati premoč Nashvillu (5:4), tokrat pa je bila zgodba nekoliko drugačna. Proti Colorado Avalancheu so namreč zadeli v sedmi minuti dvoboja (Greg Zanon) in z dobro igro v obrambi ohranili rezultat nespremenjen do izteka igralnega časa. Na gostovanju so tako vknjižili še četrto letošnjo zmago nad Coloradom, z novimi točkami pa so sedaj pri 57-ih (na 51-ih dvobojih). Na drugi strani ima zasedba iz Pepsi Centra tri točke manj, odigrali pa so že tri dvoboje več.

Greg Zanon
Greg Zanon FOTO: Reuters

"Všeč mi je ta bitka za vsako točko. Sezona je zelo izenačena. Še vedno smo v igri za končnico, s to zmago pa so neposrednim tekmecem pobegnili. Lepo je videti izenačenost moštev, še lepše pa je zmagati tako, kot je to uspelo nam. Dogodki z dvoboja proti Nashvillu so preteklost," je po končanem dvoboju povedal strelec edinega gola na tekmi Zanon.

Izidi:

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 0:1
Vancouver Canucks – Detroit Red Wings 3:4 (k. streli)
New Jersey Devils – Montreal Canadiens 5:3
Boston Bruins – Carolina Hurricanes 0:3
Philadelphia Flyers – Nashville Predators 4:1
Tampa Bay Lightning – Winnipeg Jets 1:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 8:4
San Jose Sharks – Dallas Stars 5:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.