Hokej

VIDEO: Minnesota do nove zmage, Bostonu se obrestuje zamenjava trenerja

St. Paul, 13. 02. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Minnesote so v hokejski ligi NHL zabeležili 39. zmago v sezoni in potrdili vodstvo v zahodni konferenci. S 6:3 so ugnali Detroit, veliko zaslug za to je imel uspešen izkoristek igralca več na ledu, ob številčni premoči so dosegli tri gole, dva, s katerima so pobegnili, že v prvi tretjini.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Montreal Canadiens
    02:19
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - Detroit Red Wings
    02:47
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - Detroit Red Wings

Za Wild je dva gol dosegel Zach Parise, enega pa Mikael Granlund, Nino Nidererreiter, Charlie Coyle in Christian Folin. Detroit je izgubil že četrtič v nizu. Štiri zaporedne poraze je imel pred obračunom z New Jerseyjem tudi San Jose, a je negativen niz prekinil. Tekmece je premagal z izidom 4:1, Brent Burns je bil uspešen dvakrat, gola pa sta prispevala še Joe Thornton in Čeh Tomaš Hertl. Burns, ki vodi na lestvici hokejistov z največ streli v sezoni, je dosegel svoj 24. gol in 59. točko v sezoni, po točkah je četrti najučinkovitejši igralec lige. Na vrhu te razvrstitve je gneča, z 61 točkami vodi Connor McDavid (Edmonton), po 60 točk pa imata Sidney Crosby (Pittsburgh) in Nicklas Backström (Washington). Še za gol bolj prepričljivi od San Joseja so bili hokejisti New York Islanders, Colorado so premagali s 5:1, dva gola je k zmagi prispeval Anders Lee, oba v zadnji tretjini. Z njima so domači vodstvo 2:1 povišali in praktično rešili vprašanje zmagovalca. Pet golov so dosegli tudi igralci Nashvilla.

Minnesota Wild so v ligi NHL potrdili vodilno mesto v zahodni konferenci.
Minnesota Wild so v ligi NHL potrdili vodilno mesto v zahodni konferenci. FOTO: AP

S 5:3 so bili boljši od Dallasa, čeprav je ta že vodil s 3:0. Preobrat je z dvema goloma začel švicarski branilec Roman Josi, sledili so ga še Calle Jarnkrok, Filip Forsberg z igralcem manj na ledu in Mike Fisher. Vancouver je s 4:2 premagal Buffalo, vsi goli so padli že po dveh tretjinah. Dva je za zmagovalce dosegel Michael Chaput, po enega Bo Horvat in Alexandre Burrows. Igralcem Bostona je pomagala zamenjava trenerja. Prejšnji teden je Claudea Juliena zamenjal Bruce Cassidy, pod njegovim vodstvom pa so kosmatinci še tretjič zmagali, tako da v boju za uvrstitev v končnico spet lažje dihajo. Montreal, vodilno ekipo atlantske skupine, so ugnali s 4:0 in na lestvici atlantske za njim zaostajajo le še šest točk. Medsebojno tekmo proti Montrealu so v rednem delu dobili prvič po januarju 2012, vmes jim tega ni uspelo na devetih tekmah. Njihov vratar Tuukka Rask je šestič v sezoni in 36. v NHL svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, za to je ubranil 25 strelov.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja imajo kar nekaj dni premora; v četrtek bodo namreč v domačem Staples Centru gostili Arizona Coyotes.

Izidi:
Minnesota Wild - Detroit Red Wings       6:3
New Jersey Devils - San Jose Sharks      1:4
New York Islanders - Colorado Avalanche  5:1
Nashville Predators - Dallas Stars       5:3
Boston Bruins - Montreal Canadiens       4:0
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks       2:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.