Hokej

Medveščak slavil v Tivoliju

Ljubljana, 09. 12. 2011 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti zagrebškega Medveščaka so v 30. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva s 5:3 ugnali Tilio Olimpijo. Za zmaje je bil usoden začetek zadnje tretjine, ko so gostje zabili dva gola v razmiku 21 sekund.

Ljubljančani so v prejšnjem krogu zmagali v Celovcu in tako prekinili tri sezone dolg niz neuspehov v tem mestu. Tokrat jih je čakal nov izziv, saj so tudi Zagrebčani doslej dobili vse medsebojne dvoboje v Tivoliju. Začetek tekme je bil sicer po okusu domačih ljubiteljev hokeja. Vratarja gostov Roberta Kristana je s strelom od daleč presenetil Jamie Frasier. A veselje ni trajalo dolgo, saj je tudi domači vratar Jean Phillipe Lamoureux v nadaljevanju branil nezbrano in s slabim posredovanjem pripomogel k izenačenju v osmi minuti. Ljubljančani so nato imeli težave pri izvedbi igre 5-4, Zagrebčani pa ne. V 15. minuti so izkoristili svojo številčno prednost, gol je skorajda iz mrtvega kota iz bližine dosegel Vjačeslav Truhno. A še pred koncem tretjine so bili domači spet v igri, potem ko je po strelu Igorja Cvetka pred vrati ploščku spretno spremenil smer Matej Hočevar.

Robert Kristan je trikrat klonil, Medveščak pa je iz Tivolija kljub temu odnesel obe točki.
Robert Kristan je trikrat klonil, Medveščak pa je iz Tivolija kljub temu odnesel obe točki. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju sta obe ekipi stopili na plin. Pri domačih so bili blizu zadetku Aleš Mušič, Petr Šachl in Hočevar, a plošček ni šel v mrežo. Po nekajminutnem pritisku Zagrebčanov pa je bilo podobno na drugi strani, ko se je s tremi obrambami izkazal Lamoureux. Vodilni gol so dosegli domači, potem ko se je plošček po strelu Frasierja odbil od ograde, Hughes pa je bil najbolj natančen in hiter pred golom. Vendar so gostje izenačili že po manj kot minuti, hiter prodor je uspešno končal Truhno. Zeleno-beli bi lahko dosegli še kakšen gol, toda Žiga Pance je, ko je bil sam pred golom, zgrešil, podobno nenatančen je bil Hočevar, Ken Ograjenšek pa pri sprejemu podaje prepozen za sekundo. Pri Zagrebčanih je nekdanji ljubljanski igralec Frank Banham pobegnil obrambi v 35. minuti, toda Lamoureux je bil na mestu.

A vse, kar so domači gradili dve tretjini, so podrli v 21 sekundah zadnje tretjine. Toliko je namreč preteklo med četrtim in petim zadetkom Zagrebčanov v 42. minuti, pri obeh pa spet ni bil najbolj razpoložen vratar Lamoureux, prav tako pa so bili zelo nezbrani domači branilci. Dveh golov zaostanka pa nato domačim ni več uspelo nadoknaditi, gostje so spretno branili prednost, Kristan je ubranil tri velike priložnosti domačim in Zagrebčani so iz Ljubljane spet odnesli obe točki. V nedeljo se bodo v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom Ljubljančani doma pomerili z Dunajčani.

Izid:


Tilia Olimpija – Medveščak 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Frasier (6.), Hočevar (17.), Hughes (28.); Kinasewich (8., 42.),Truhno (15., 29.), Zanoski (2.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sahrana
10. 12. 2011 11.40
-1
ha se mi zdi da se nekaterim kolca po kustravcu
olimpija30
10. 12. 2011 03.00
+1
Jaki ste vi navijaci olimpije in novinarji, napise se Fraser! Sicer pa, katastrofa od bekov. N e morejo dat napadalci tok golov kokr jih lahko Cvetek in Dervaric dobita
metalc4ever
10. 12. 2011 13.20
maš res, upam, da mi boš kdaj lahko oprostil tisti i :P se strinjam, a vseeno, cvetek ponavadi igra bolje.
olimpija30
10. 12. 2011 13.46
mah Cveleta grab panika ze k mu un drsa nasprot. Cole je zanga zmislu hokej
ubipedera
09. 12. 2011 23.26
+2
kva to ovco tle kaže ?
metalc4ever
09. 12. 2011 22.34
+1
aha, pozabil sem še dervariča... danes enaka igra, obupna, kot groznik, upam, da mu to ne pride v navado.
metalc4ever
09. 12. 2011 22.29
+4
če bo groznik naslednjič spet na ledu polovico tekme, želim denar sezonske vstopnice nazaj. kako lahko tak štor igra toliko časa? KAKO JE LAHKO VEDLIN NA KLOPI S SMIRNOVOM, KO PA JE NA LEDU GROZNIK?! nič drsanja, samo nepotrebni prekrši, ko je pa nekomu treba preprečiti strel, je pa tako ali tako prepozen. nekoga potrebujemo namesto njega, to, da se enkrat na 10 tekem stepe, ne poplača vseh teh golov, za katere je kriv. sicer pa... sijajna hotham in frasier, napad je še nekako funkcioniral, obramba pa... saj sem že zgoraj napisal... v nedeljo ZMAGA proti dunaju, in prosim, groznika na led največkrat 2x v tretjini.
starakura
10. 12. 2011 11.30