Hokej

Marcel Rodman: Na Slovaškem lahko presenetimo vsakogar

Ljubljana, 23. 04. 2011 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V zadnjem desetletju je Marcel Rodman stalni in nepogrešljivi član slovenske hokejske izbrane vrste. Tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu bo starejši od bratov Rodman branil barve Slovenije, čeprav reprezentančni nastop zanj ne bo največji vrhunec leta.

Marcel Rodman
Marcel Rodman FOTO: Damjan Žibert
Prav med pripravami reprezentance za nastop na Slovaškem je namreč Marcel Rodman postal oče, pomemben družinski in življenjski dogodek pa je vsekakor zaznamoval tudi njegov odnos do priprav na zanj največji športni dogodek leta: "Malo drugače je bilo kot po navadi. Nisem mogel biti samo v hokeju, ker je to življenjska zadeva. Vseskozi sem bil v pripravljenosti, nenehno sem čakal na telefone, avto je bil nenehno pripravljen. Bilo je drugače, vsekakor," je izkušnje o dneh, ko je bil razpet med Dunajem in Ljubljano, orisal Rodman. Tudi sicer letošnja sezona ni bila prav običajna. Ne toliko po rezultatski plati – z dunajsko ekipo je pričakovano prišel v končnico lige Ebel –, klubsko sezono je zaznamovala tudi njegova poškodba. Skupila jo je mišica na prsnem košu, ki mu jo je tekmec prerezal z drsalko, in okrevanje je trajalo kar nekaj časa. "Lani sem imel ogromno poškodb vso sezono. Letos pa samo eno, a je bila zato ta še bolj čudna kot lanske. Moram potrkati, upam, da je zdaj konec s tem. Ostala je samo še brazgotina, kakšnih posledic pa ne čutim," je o tem dejal Rodman. V klubski sezoni se je Dunaj, kjer sta igrala skupaj z bratom Davidom, moral posloviti v polfinalu proti poznejšim prvakom iz Salzburga. Tako se je Rodman pridružil reprezentanci sredi priprav, takoj pa je poudaril odlično vzdušje pod vodstvom novega selektorja Matjaža Kopitarja: "Pozitivno spremembo smo začutili že decembra, to je zanesljivo prvi pogoj, ki ga potrebuješ za dobro, kakovostno delo. Stvari gredo v pravo smer."

Risi se bodo na Slovaškem bržkone borili v skupini za obstanek.
Risi se bodo na Slovaškem bržkone borili v skupini za obstanek. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav je zaradi rojstva otroka pri selektorju Kopitarju dobil nekaj dni prosto in izpustil tudi prvo pripravljalno tekmo s Francozi, je nekdanji kapetan ekipe – na Slovaškem bo Marcel Rodman eden od dveh pomočnikov Tomaža Razingarja – vseskozi tudi spremljal rast ravni slovenske igre: "Priprave so bile dobre. Za nekatere igralce so bile morda predolge, za nekatere, ki so prišli pozno, so bile morda celo prekratke. Vsaka ekipa potrebuje nekaj časa, da se ujame. Naredili smo največ, kar smo lahko glede na čas, ki smo ga imeli na voljo. Dobro bi bilo, če bi imeli na voljo še kakšno tekmo, morda s kakšno redno članico A-skupine. To je morda škoda, kar pa se drugih stvari tiče, smo kondicijsko in za moč delali zelo dobro. Zdaj treniramo predvsem taktično, tisto, kar sta trenerja na tekmah videla, da nam še manjka. Mislim, da bomo na SP prišli dobro pripravljeni." Dva testa so opravili tudi s Francozi, prav tako udeleženci SP na Slovaškem. Enega so tesno izgubili, drugega dobili. "S Francozi je bilo že boljše, ampak oni so nekje na ravni naše reprezentance. Določene napake, ki se tukaj pojavljajo, se tam ne bodo. A reprezentanca je od prvega dne, ko je bilo samo pet igralcev, rasla, in upam, da bo vrhunec dosegla, ko bo najbolj potrebno." Vsaj v tem trenutku pa se eden najboljših slovenskih napadalcev še ne obremenjuje preveč s tekmeci iz vrst Slovaške, Rusije in Nemčije: "Vsaj meni misli občasno že odhajajo k tekmecem, a na splošno je za to še prezgodaj. Zdaj se ukvarjamo predvsem sami s sabo. Podrobnejša analiza tekmecev pa še sledi." Slovenija je na vseh prvenstvih elitne skupine, na katerih je nastopila, igrala tudi z državo gostiteljico. Tudi tokrat bo tako, za nameček pa bo preizkušnja s Slovaki prva tekma Slovenije in tudi prva domače ekipe na SP. A Rodman se s tem ne obremenjuje, morebitni pritisk pred dvobojem pa prepušča kar gostiteljem: "Toliko moramo biti realni, da so te reprezentance boljše od nas. Tekma sicer traja 60 minut, vsakega lahko presenetimo, a mi bomo morali svoj obstanek najbrž iskati pozneje. Glede prve tekme pa – oni lahko izgubijo precej več in morda je to tudi naša prednost."

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PINGWINN
24. 04. 2011 21.18
hebar pržgi svoj 5.0l turbo motor!!!!!!!
partizan71
24. 04. 2011 03.53
Gospod Kreslin, vi ste res fin
neziie
23. 04. 2011 12.26
Sam upam da ne negativno.Drgač pa ne dejte se raspelavat preveč.
RXG
23. 04. 2011 09.22
Uf, Marcel, kr optimistična napoved, upam da res.... Obramba nam šepa, upam na odlične predstave Pinte in Lixa v golu.