Hokej

FOTO: Madžarski prvak tudi v drugo boljši od zmajev

Ljubljana, 04. 11. 2011 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so v 19. krogu lige EBEL ostali praznih rok. V dvorani pod Rožnikom so bili še drugič letos boljši hokejisti Sape iz Fehervarja (5:2).

Ljubljančani so v zadnji tekmi izgubili na Dunaju, v prejšnjem krogu pa so bili prosti, vseeno pa so obdržali tretje mesto na lestvici. Tokrat so imeli za goste neugodne Madžare, ki so v začetku sezone prav tako pokazali zanesljivo formo.

Začetek tekme se je izšel po ljubljanskih željah. Že prvi nevarnejši napad se je končal z golom Anžeta Ropreta. Domači so se nato ubranili številčne prednosti, sledile pa so minute ljubljanske ekipe. Zeleno-beli so bili nenehno pred vrati Adama Munroja, ki ga je sredi tretjine dvakrat rešil okvir vrat. Najprej je vratnico zadel Eric Pance, le minuto pozneje pa po protinapadu prečko še njegov starejši brat Žiga. Nato pa se je tehtnica prevesila na madžarsko stran. Pred vrati Jean-Phillipa Lamoureuxa je bilo večkrat vroče, toda Eric Johansson in Istvan Sofron nista zadela. Ljubljanski vratar pa je bil nemočen ob natančnem strelu Balazsa Ladanyja v 18. minuti.

Tudi drugi del se je začel s številčno prednostjo tekmecev, a brez zadetka, Ljubljančani pa svoje prve priložnosti z igralcem več tudi niso izkoristi. Spet pa so bili blizu golu, Boštjan Goličič, Tomi Mustonen in Scott Hotham pa niso bili dovolj natančni. Kazen je prišla sredi tekme, ko so Madžari izigrali nezbrano domačo obrambo in ušli v hiter protinapad, zadel pa je Derek Ryan. Ljubljančani so nato močno popustili in Lamoureux je imel veliko dela. Madžari so dosegli še en gol, ki pa ga je sodnik razveljavil, ker so pred tem naredili prekršek v napadu. Ob igri 5-4 so domači še tretjič na tekmi zadeli vratnico, smolo je imel Brad Cole, po izteku kazni pa je Sapa dosegla še tretji gol.

Zadetek priključka so domači dosegli v 43. minuti, tik po tem, ko se je s klopi za kaznovane vrnil madžarski igralec, strelec pa je bil spet Ropret. Za Sapo je nato veliko priložnost zapravil Arpad Mihaly, ko se je izkazal Lamoureux, domači pa so se ubranili dveh številčnih prednosti. Ko so imeli sami igralca več, pa je nesrečni Eric Pance še enkrat zadel prečko. Ko se je nato po strelu Sofrona plošček pet minut pred koncem odbil za hrbet Lamoureuxa, je bil dvoboj odločen, Ladany je le še postavil piko na i s petim golom.

Izid:
Tilia Olimpija - Sapa Fehervar 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Ropret 2., 43.; Sofron 18., 56., Ryan 31., Mihaly 39., Ladanyi 59.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
05. 11. 2011 12.43
Poglej,poglej pa sem prebudil enega junaka.Glej,mene za steelerse ne zanima preveč,še manj za ultrase,jest navijam za Jesenice od malih nog in tudi na tekme in gostovanja hodim iz lastnega užitka,skoraj vedno pa kaj napišem tako za Olimpijo kot za Jesenice.Včasih je to hvala,včasih pa tudi ono drugo,najlepše pa je vs * mal podražt in obratno.
metalc4ever
05. 11. 2011 11.42
žal... tudi sam sem štel vratnice, 6 jih je bilo sigurno, za 7. pa nisem prepričan. res smola, že v prvih minutah sta bili dve vratnici, to bi bilo 3:0 za nas in sem siguren, da bi se tekma drugače razpletla. stromberg, zate ne vem, a ko naši izgubijo, sem tako slabe volje, razočaran, da se samo uležem in zaspim. sicer pa, pri vas je situacija podobna, mar ne? salzburg mora pasti, in verjamem, da bo!
stromberg
05. 11. 2011 09.14
Nism pristaš zmajev,ampak doma je treba pike kasirat,zato je vsak tak poraz boleč.me pa najbol čudi to,da ob porazih ni nikjer tistih pristašev,ki so ob zmagah največji,najmočnejši in oh in sploh,zdej ko so pa zmaji dve tekme zgubl,pa nikjer nobenga.Kje ste zdej ZAGORCIKO,ZVERCK in podobni?????.Aja,ko bodo zmaji zmagal,boste pa spet glasni in pametni,kot vedno.
dule100
05. 11. 2011 07.36
Pravljice je konec ! Sedaj pa borba za končnico !
bre11
05. 11. 2011 00.27
kdo te navija za olimpijo bravo mađari
Madridista32
04. 11. 2011 22.18
mel so pa tako NEsrečo...vsaj 7 vratnic:S