Hokej

Los Angeles Kings do 30. zmage skozi šivankino uho

Los Angeles, 25. 01. 2016 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so se po dveh porazih vrnili v zmagovalne tirnice. Na gostovanju v San Joseju so se veselili jubilejne tridesete zmage v sezoni. Anže Kopitar je k uspehu v podaljšku prispeval eno podajo, to so mu pripisali pri golu Drewa Daughtyja za izenačenje na 1:1.

Kings so do uspeha prišli skozi šivankino uho; zadetek za izenačenja na 2:2 so dosegli trinajst sekund pred iztekom rednega dela, ko je v polno zadel novinec v ekipi Vincent Lecavalier, zmagovitega pa slabo minuto pred koncem podaljška. Strelec je bil Marian Gaborik. "Tako zmagujejo velike ekipe," je bil ponosen na svojo ekipo trener kraljev Darryl Sutter, ki je pohvalil celotno moštvo, ki je zaustavilo odličen "power play" gostiteljev, izpostavil pa je švedskega vratarja Jhonas Enrotha, ki je postal pravi specialist za tekme proti morskim psom, saj je v peti medsebojni tekmi še petič zmagal, k uspehu je prispeval 30 obramb. "Sicer ni imel veliko dela, a nekaj njegovih obramb je bilo spektakularnih. Zavedal se je, da je naloga rezervnega vratarja braniti v težkih položajih, zavedal se je, da mora zmagati, na koncu pa dokazal, da nimamo le Jonathana Quicka, ampak še enega odličnega čuvaja mreže," je bil s predstavo Šveda zadovoljen Sutter. Los Angeles Kings ostaja vodilna ekipa pacifiške skupine in četrta na zahodu.

Veselje kraljev po novi zmagi v sezoni.
Veselje kraljev po novi zmagi v sezoni. FOTO: AP

Za drugouvrščenim Dallasom zaostaja dve točki, za vodilnim Chicagom pa sedem, saj so se aktualni prvaki prav tako vrnili na zmagovalno pot. Na domačem ledu so z goloma Artemija Panarina in Andrewa Shawa premagali St. Louis. Pri prvem golu je bil podajalec Patrick Kane, ki je zabeležil že 73. točko v sezoni in še povečal vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev.

Brez prejetega gola so ostali tudi igralci Ottawe, s 3:0 so premagali New York Rangers, zanesljivi pa so bili še hokejisti Caroline, ki so s 5:2 ugnali Calgary, dva gola je pri tem dosegel Kris Versteeg, preostale tri pa so prispevali Švedi, Victor Rask, Elias Lindholm in Joakim Nordström.

Izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings            2:3 podaljšek
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues           2:0
Carolina Hurricanes - Calgary Flames           5:2
Ottawa Senators - New York Rangers             0:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.