Hokej

VIDEO: Los Angeles do osme zaporedne zmage, Montreal slavil na derbiju

Los Angeles, 25. 02. 2015 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Los Angeles Kings je doma z 1:0 premagala Detroit Red Wings in dosegla osmo zmago zapored. Anže Kopitar je prispeval podajo pri edinem golu domačih, ki ga je zadel Justin Williams. Vratar Jonathan Quick je z 20 obrambami že petintridesetič v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Montreal Canadiens
    01:26
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Vancouver Canucks
    02:14
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Los Angeles - Detroit
    01:20
    Vrhunci tekme Los Angeles - Detroit

"Zmagaš najprej eno, potem drugo tekmo ... In tako se v ekipo naseli občutek zanesljivosti. Vedeli smo, da bo do tega prišlo, ker je bilo tako tudi v prejšnjih sezonah. Taki nizi so nas potegnili iz luknje, v kateri smo bili. Želimo si le, da bi tako tudi nadaljevali," je dejal Anže Kopitar, ki je bil razglašen za enega izmed treh najučinkovitejših mož na tekmi. Kingsi so izenačili niz nepremagljivosti iz lanske sezone, ko jim je to uspelo med 6. februarjem in 10. marcem, obenem pa le še za eno zmago zaostajajo za rekordnim številom devetih zaporednih zmag iz sezone 2009/10. Kopitar je s soigralci petnajstič zapored preprečil, da bi tekmeci zadeli ob številčni prednosti na ledu. Edini gol na tekmi pa je padel v tretji minuti, ko je Justin Williams po strelu Jakea Muzzina od daleč preusmeril plošček v mrežo; pred tem mu je že smer spremenil tudi Kopitar, ki so mu vpisali 32. podajo v sezoni. Tedaj so bili domači v številčni prednosti, saj je bil na klopi za kaznovane Drew Miller.

Veselje hokejistov iz Los Angelesa.
Veselje hokejistov iz Los Angelesa. FOTO: Reuters

Gostitelji so izjemno začeli srečanje, saj je Marian Gaborik v prvi tretjini, ko v šestih minutah tekmeci niso uspeli niti enkrat streljati, zadel še vratnico. Z zadetkom z igralcem več so kralji prekinili izjemno slab niz, saj so pred tem iz sedemnajstih tovrstnih priložnosti zadeli le enkrat, pa še to v prazno mrežo. Obenem pa so štirih zaporednih porazih prvič premagali Detroit, ki je pred tem vodil s 14:6 v zadetkih. Ekipa Chicago Blackhawks, ki je sedem točk na zahodnem delu pred Los Angelesom, je po kazenskih strelih premagala Florido Panthers s 3:2. Bolj kot zmaga pa je vodstvo in igralce Chicaga zaskrbela poškodba Patricka Kaneja, ki je z igralcem Washingtona Nicklasom Backstromom na prvem mestu lestvice strelcev s 64 točkami. Član ameriške olimpijske reprezentance se je poškodoval med padcem že v prvi tretjini, ko ga je porinil Alex Petrovic. Šestindvajsetletni zvezdnik je sicer sam vstal, vendar so ga takoj odpeljali v slačilnico. Trener Chicaga Joel Quenneville je dejal, da bo verjetno nekaj časa manjkal v ekipi, več pa bodo lahko povedali v naslednjih dneh.

Izidi:

Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 1:0
Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 2:4
New York Islanders - Arizona Coyotes 5:1
New York Rangers - Calgary Flames 1:0
Boston Bruins - Vancouver Canucks 1:2
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 4:1
St. Louis Blues - Montreal Canadiens 2:5
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1:2
Winnipeg Jets - Dallas Stars 4:2
Nashville Predators - Colorado Avalanche 5:2
Chicago Blackhawks - Florida Panthers 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

freiburg61
25. 02. 2015 10.11
+4
nesposobnezina 24 ur,objavijo kingse video drug