Hokej

Lockout: Pogovori spet na začetku?!

New York, 12. 11. 2012 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastniki klubov lige NHL in sindikat igralcev so sicer ponovno sedli za pogajalsko mizo, da bi končali stavko oziroma prekinitev vseh dejavnosti v najmočnejši hokejski ligi na svetu, pogovore pa so brez dogovora končali po manj kot uri in pol.

Bodo hokejsti v ligi NHL v letošnji sezoni sploh prekrižali palice?
Bodo hokejsti v ligi NHL v letošnji sezoni sploh prekrižali palice? FOTO: Reuters

Prav tako se niso dogovorili, kdaj se bodo znova sestali. "Lastniki so jasno povedali, da bi morali igralci sprejeti njihove zahteve do zadnje vejice. Slednje je sicer moj povzetek pogovorov, ki pa pomeni, da ni mogoče narediti koraka naprej, saj imamo predlog, ki ga lahko le vzamemo ali pustimo. Kljub temu se bomo še naprej pogajali, kdaj, pa še ne vem. Verjetno se bo to zgodilo kmalu in v Torontu," je dejal Donald Fehr izvršni direktor združenja hokejistov. Toronto bo v noči na torek po slovenskem času gostil letošnjo razglasitev novih članov Hrama slavnih hokejistov.

Razgovori, ki so se začeli že prejšnji teden, so doslej potekali na sedežu lige NHL na Manhattnu. Po prekinitvi sta se strani v soboto srečali na kosilu, v nedeljo pa sta znova sedli in nadaljevali pogovore o novi kolektivni pogodbi, po kateri naj bi se v bodoče dobiček delil na 50-50. Do zdaj so se prihodki od hokeja delili po principu 57 odstotkov igralcem, 43 pa lastnikom klubov. Danes poteka 58. dan tako imenovanega "lockouta", vodstvo liga pa je moralo odpovedati že 327 tekem. Podoben zaplet je v sezoni 2004/05 preprečil izvedbo vseh tekem.


 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
13. 11. 2012 08.55
+2
kako so ti neumni... ob lockoutu nihče ne služi nič! a ti se kregajo za par procentov od nekaj milijard
mihamihi
12. 11. 2012 15.04
Letos naj kar odpade.Bojo naš saj v popolni postavi.