Hokej

Po prvi zmagi še prvi poraz v novem letu, lisjaki bolj zviti od zmajev

Bolzano, 03. 01. 2016 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemach Olimpije so v 39. krogu lige Ebel izgubili pri Bolzanu (5:1). Edini gol je za zmaje v drugi tretjini zabil Gregor Koblar, ki je znižal na 3:1, domači pa so v zadnjem delu obračuna pobegnili na neulovljivo prednost.

Matej Hočevar (na fotografiji) se praznih rok vrača z Južne Tirolske.
Matej Hočevar (na fotografiji) se praznih rok vrača z Južne Tirolske. FOTO: Damjan Žibert

Bolzano je bil pred 14 dnevi tisti tekmec, proti kateremu so zmaji prekinili najdaljši niz porazov. Ustavili so se pri številki 11, po tej domači zmagi pa so nato pred dvema dnevoma dosegli še eno, ko so za uvod v novo leto premagali Fehervar. Tokrat pa so proti Bolzanu igrali v gosteh, še vedno precej oslabljena ljubljanska zasedba, tudi brez prvega vratarja Oliverja Roya, pa je morala priznati premoč Južnotirolcem. Prvaki iz leta 2014 so v tej sezoni doživeli dva poraza v Tivoliju, tudi z njima pa so si otežili boj za uvrstitev med šest najboljših po rednem delu. Zato so zadnjo medsebojno tekmo v sezoni začeli odločno in zelo nabrušeni. Vse skupaj pa so jim olajšali tudi tekmeci, saj so imeli ogromno težav s poškodbami. V Bolzano je odpotovalo vsega 15 igralcev, ob dveh vratarjih so bili na tekmi le štirje branilci in devet napadalcev.

Od prve minute so domači začeli silovito in vratar Tomaž Trelc je moral braniti zelo dobro. Pokazal je dobro formo, vsega pa vendarle ni mogel ustaviti. Do desete minute je držal svojo ekipo nad vodo, pri vodilnem zadetku pa je bil nemočen. V 15. minuti je nevarno zapretil Nardo Natzgam, domači vratar Jaroslav Hübl je imel težave, saj mu je plošček že spolzel iz rok, a je zadevo rešil Alexander Egger, ki je plošček porinil z golove črte. V 17. minuti pa so domači izkoristili igro z igralcem več, po silovitem strelu je zadel Brett Flemming. Tudi na začetku drugega dela domači niso popuščali, največ dela je imel še vedno Trelc, ki se je izkazal v 27. minuti, ko je ubranil samostojni prodor Marca Insama. V 29. minuti pa je bil spet brez možnosti, ko je bilo 3:0. Kljub oslabljenosti se gostje niso predali, kar je pokazal v zadnjem času prebujeni Gregor Koblar z zadetkom v 37. minuti, toda njegov gol za priključek je bil hitro izničen na začetku zadnjega dela, ko so domači prednost igralca več takoj spremenili v gol za 4:1. Zadnji gol pa je, prav tako ob "power-playu", padel v 49. minuti. V naslednjem tednu zeleno-bele čakajo tri tekme, prva v torek doma proti Gradcu.

Izid:

Bolzano ‒ Telemach Olimpija 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
04. 01. 2016 12.17
in g. Marko Popovič, kdaj bodo že kake spremembe v timu in na klopi? Preveč let smo dali Olimpiji, da se sedaj že nekaj let ruši ugled tega kluba, ki je bil včasih svetinja.......ni prav, kajne? in tudi pri malčkih je že vse preveč svinjarije.....prave ljudi na pravo mesto. Strokovne, ne pa samorastnike.