Hokej

Leber se seli v Rusijo

Celje, 07. 07. 2014 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski reprezentant Rok Leber je našel novega delodajalca. Napadalec, ki je nazadnje nosil dres Telemach Olimpije odhaja v Rusijo, kjer bo skušal prepričati vodstvo VHL ligaša Dizla Penza, razvojnega moštva KHL ligaša Dinama iz Rige.

Slovenski hokejski napadalec Rok Leber se je v lanski sezoni znašel na razpotju. Po poškodbi gležnja je začel razmišljati celo o koncu športne poti, a si je v zadnjem hipu premislil, pocelil gleženj in se vrnil na ledene ploskve. Potem, ko je zelo dobro začel sezono v dresu Malmö Pantern je na operacijo odpotoval v domovino, po vrnitvi na teren pa oblekel dres Telemach Olimpije. Najprej je igral v razširjeni avstrijski ligi EBEL, kasneje v zaključku državnega prvenstva, s predstavami pa je prepričal tudi selektorja Matjaža Kopitarja, ki ga je odpeljal na svetovno prvenstvo divizije I v Korejo.

Rok Leber (v sredini) je v lanski sezoni nosil dres Telemach Olimpije.
Rok Leber (v sredini) je v lanski sezoni nosil dres Telemach Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

In Leber si je z nastopi v izbranci vrsti olajšal delo, ko gre za iskanje novega kluba. "Očitno je bilo to ključno. Čeprav sem razmišljal o vrnitvi na sever Evrope, saj poznam dobro razmere na Švedskem in tudi jezika sem se v vseh teh letih naučil, je iz Rusije prišla dovolj zanimiva ponudba, da nisem pretirano dolgo razmišljal," je za 24ur.com povedal Leber, ki bo v novi sezoni nosil dres Dizla Pensa, razvojnega kluba Dinama iz Rige. Pri prestopu mu je pomagal nekdanji član Hokejskega kluba Celje Nac Filipovič.

"To je zame nov začetek, o Rusiji nisem razmišljal, a sedaj me čaka 3-mesečno obdobje v katerem moram prepričati delodajalce, da z njimi sklenem dolgoročno pogodbo. Verjamem, da mi bo uspelo, z dobrimi predstavami pa bi si pripravil izvrstno izhodišče za igranje v ligi KHL," je še dodal Leber, ki bo, kot vse kaže, eden treh Slovencev v ligi VHL. Poleg njega bosta slovenske barve zastopala še Sabahudin Kovačević (Kuban Krasnodar) in Andrej Tavželj (Toros Neftekamsk).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.