Hokej

Lanski finalisti niso bili kos kraljem

Los Angeles, 18. 01. 2012 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings so v noči na sredo na gostovanju pri Vancouver Canucksih zabeležili zmago. Tokrat po izvajanju kazenskih strelov (3:2). Anže Kopitar je vknjižil novo točko, tokrat za podajo.

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings se vse bolje znajdejo tudi v igranju podaljškov oz. izvajanju kazenskih strelov, čemur so od prihoda novega trenerja Darryla Sutterja dali več poudarka. To jim zaenkrat prinaša uspeh, tokrat pa so njihovo moč in predvsem dobro psihološko pripravljenost občutili lanski finalisti, igralci moštva Vancouver Canucks.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Dustin Penner je goste popeljal v vodstvo v 10. minuti, v nadaljevanju pa so najprej domačini prek izkušenega Daniela Sedina uspeli izid poravnati. Kraljev Anžeta Kopitarja to ni zmotilo, saj so po zaslugi Justina Williamsa (podal mu je prav Hrušičan), še drugič povedli in si pred sklepnim delom dvoboja priigrali minimalno prednost. Izjemnemu vratarju Jonathanu Quicku (32 obramb) navkljub pa niso uspeli ohraniti mreže nedotaknjene v zadnjih 20 minutah rednega dela.

Za domačine je namreč na 2:2 poravnal David Booth in kot se je kasneje izkazalo, zabil gol za podaljšek, ki pa ni prinesel odločitve. Sledili so kazenskih streli, kjer so bili bolj zbrani Sutterjevi izbranci in z odločilnim golom Mikea Richardsa prišli do nove zmage.

Ob tem dodajmo, da je Detroit, ki prednjači v zahodni konferenci, v gosteh po kazenskih strelih s 3:2 premagal Dallas. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi Jan Muršak (igral je dobrih osem minut, sprožil pa dva strela), ki je bil podajalec pri prvem Detroitovem zadetku. Tega je zabil Tomas Holmstrom.

izidi:

Vancouver - Los Angeles2:3 (k. streli)
Toronto - Ottawa 2:3
Philadelphia - Minnesota 5:1
Washington - NY Islanders 0:3
NY Rangers - Nashville 3:0
Dallas - Detroit 2:3 (k. streli)
San Jose - Calgary 2:1 (k. streli)
New Jersey - Winnipeg 5:1
Pittsburgh - Carolina 2:1 (k. streli)
Columbus - Edmonton 4:2
Tampa Bay - Boston 5:3

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
18. 01. 2012 13.18
+4
bravo kopitar...cim vec tock ti zelimoo!!! taprau kings ;)