Hokej

VIDEO: LA Kings drugič zapored poraženi doma, Washington do zmage po kazenskih strelih

Los Angeles, 13. 11. 2017 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so po odličnem štartu v sezono zabeležili drugi zaporedni poraz v domači dvorani Staples Center. Premagal jih je San Jose Sharks z 2:1. Kralji so z izkupičkom še naprej druga najboljša ekipa na zahodu.

Kralji so povedli v prvi tretjini z golom Dustina Browna in podajo Anžeta Kopitarja, v drugih dvajsetih minutah je izid ostal nespremenjen, v zadnji tretjini pa so gostje dvakrat zadeli v polno. Najprej Melker Karlsson, sedem minut pred koncem pa še Joel Ward. Zlasti zmagoviti zadetek je bil dosežen precej srečno. Barclay Goodrow je plošček podal v sredino, Ward pa mu je z drsalko spremenil smer in končal je za hrbtom vratarja Jonathana Quicka, ki je sicer imel 31 obramb. Trener Los Angeles Kings John Stevens seveda z razpletom ni bil zadovoljen, a po njegovem mnenju so za poraz krivi izključno njegovi varovanci. "Prvih dvajset minut smo igrali dobro, naslednjih štirideset pa tako, kot so želeli oni. Tudi pri odločilnem zadetku ni šlo le za srečo. Pred tem smo naredili nekaj neumnih napak in bili zanje kaznovani." Tudi Anže Kopitar je razmišljal podobno. "Po dobri prvi četrtini, ko smo tekmeca stisnili in ga napadali z vseh strani, smo se v nadaljevanju nerazumljivo pomaknili v obrambo in mu prepustili pobudo. To je San Jose izkoristil, čeprav je oba zadetka dosegel z veliko mero sreče."

Anže Kopitar je na 17 tekmah za osem zadetkov in trinajst podaj zbral 21 točk in je osmi najučinkovitejši igralec lige NHL.
Anže Kopitar je na 17 tekmah za osem zadetkov in trinajst podaj zbral 21 točk in je osmi najučinkovitejši igralec lige NHL. FOTO: AP

Anže Kopitar je na 17 tekmah za osem zadetkov in trinajst podaj zbral 21 točk in je osmi najučinkovitejši igralec lige NHL. To je njegov najboljši niz v enajstletni karieri v ligi NHL, saj je na sedmi zaporedni tekmi vknjižil podajo oziroma točko na zadnjih osmih tekmah. Na vrhu po točkah je Steven Stamkos iz Tampa Bay Lightning z 31 točkami. Kralji, ki so z izkupičkom 11-4-2 še naprej druga najboljša ekipa na zahodu, bodo tudi naslednje tri tekme igrali doma, in sicer čez dva dni z Vancouverjem, nato z Bostonom in 18. novembra s Florido. Z rezultatom 2:1 sta se končali tudi tekmi v Washingtonu in Anaheimu. V ameriški prestolnici so se domači veselili zmage po kazenskih strelih proti Edmontonu, v Anaheimu pa je točki osvojila Tampa Bay Lightning, ki je s štirinajsto zmago še povečala naskoka pred zasledovalci na prvem mestu v ligi. Precej več zadetkov pa so videli gledalci v Chicagu, kjer je New Jersey na koncu slavil s 7:5.

Izidi:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks          1:2
(Anže Kopitar 1 podaja v 23:27 minutah za Los Angeles)
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils       5:7
Washington Capitals - Edmonton Oilers        2:1 kazenski streli
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning          1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.