Hokej

Krošelj bo branil na tekmi z Dansko

Lyon, 12. 12. 2012 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejiste slovenske članske reprezentance čaka v Franciji zadnji pripravljalni turnir pred februarskimi olimpijskimi kvalifikacijami. Selektor Matjaž Kopitar tokrat računa na precej pomlajeno zasedbo, vseeno pa je v kadru tudi Anže Kopitar.

Risi se bodo v Lyonu merili z reprezentancami Francije, Danske in Latvije in to bo za pomlajeno zasedbo selektorja Matjaža Kopitarja velik izziv. Slovenija je v skorajda najmočnejši postavi na novembrskem turnirju v Tivoliju igrala izvrstno in osvojila prvo mesto, tokrat pa v moštvu ni cele vrste igralcev, ki se turnirja v Lyonu niso mogli udeležiti zaradi klubskih obveznosti. V postavi so od izkušenejših Anže Kopitar, Žiga Jeglič, Žiga Pavlin, Blaž Gregorc in Andrej Tavželj, če omenimo nekatere. Vlogo kapetana bo tokrat opravljal Andrej Tavželj, ki pravi:"Reprezentanca je pomlajena, tudi nekaj novih obrazov, in prav to je za ta teden najbolj pomembno. Mladi morajo spoznati naš sistem igre. Tekmovalni cilji so vedno jasni. Tudi tokrat si želimo biti boljši iz dneva v dan in to je naša naloga. Francija bo zagotovo igrala z zelo močno vrsto, kot kaže tudi Latvija, ki ima prekinitev v prvenstvu. Za Dance bomo šele videli. Mi bomo poskušali pokazati čim več, za novince in mlajše je to velika izkušnja in obenem priložnost. Tudi sam se spomnim dni, ko sem bil v podobni koži, zato upam, da bo čim več takih, ki bodo ponujeno zgrabili z obema rokama."

Kapetan risov na turnirju v Franciji bo Andrej Tavželj (levo).
Kapetan risov na turnirju v Franciji bo Andrej Tavželj (levo). FOTO: Damjan Žibert

Na prvi tekmi bo priložnost v golu dobil Gašper Krošelj, ki sicer brani za dansko moštvo Harlev, v konkurenci vratarjev sta še Matija Pintarič in Jure Pavlič. "Vsekakor se strinjam, da je pri nas konkurenca na vratarskem mestu izjemno zahtevna. Zdaj imam priložnost za novo dokazovanje in upam, da bom uspešen. Tekme s Francijo so vedno zelo zanimive, veliko je želje na obeh straneh, tudi dokazovanja mladih bo na pretek. To je enostavno zadnja priložnost za nekaj prostih mest, ki so morda še na voljo za februar v Vojensu. Vsaka tekma šteje zase, upam, da bo četrtek moj večer. Vsekakor računam na dobro sodelovanje z ostalimi fanti na igrišču. Igralci vsekakor lahko poskrbijo, da vratar izpade še bolje, kot morda je. Najpomembneje bo, da bomo povsem osredotočeni na tekmo, igrati z domačinom ob uvodu pa je običajno zelo zahtevna naloga," je povedal Krošelj.

Razpored tekem:
četrtek: Slovenija – Francija (20.00)
petek: Slovenija – Danska (15.00)
sobota: Slovenija – Latvija (15.00)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krema123
13. 12. 2012 17.43
+1
Krošelj prihodnost slovenskega hokeja (izuzet KOPISTAR)