Hokej

Kristan vse bližje jeseniškemu dresu

Jesenice, 30. 01. 2009 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Reprezentančni vratar Robert Kristan se je iz Švedske vrnil v Slovenijo in želi kariero nadaljevati pri matičnem klubu iz Jesenic. Po zadnjih informacijah je prestop že v zaključni fazi.

Robert Kristan
Robert Kristan FOTO: Damjan Žibert

Jeseniški vratar je izvrstno branil na Švedskem za moštvo More, vendar se po lastnih besedah na severu Evrope ni dobro počutil, zato se je vrnil v Slovenijo. Sedaj se je že pridružil slovenski reprezentanci na pripravah za kvalifikacijski turnir v Nemčiji.


Po zadnjih informacijah je Robert Kristan res blizu povratku v Podmežaklo, saj je jeseniški klub že sprejel njegove pogoje, trenutno še potekajo pogovori z dosedanjimi švedskimi delodajalci, ki želijo za Kristanov odhod finančno odškodnino. Kristan je dejal, da verjame, da bo po povratku iz Nemčije ponovno zaigral za moštvo Acroni Jesenice in pomagal moštvu v zaključku rednega dela lige EBEL ter v končnici.


Olimpijini tujci odhajajo


Po odhodu Todda Elika, ki se je preselil v Švico k moštvu Langnau, je po njegovih poteh krenil tudi branilec Kevin Mitchell, ki bo do konca sezone igral za moštvo Rapperswil-Jona Lakers.


Danec Jens Nielsen pa bo igral za švedskega nižjeligaša Ore IFK.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deanr
02. 02. 2009 08.35
Dragi jeseničani, glede to da imate za sponzorja Acroni Jesenice, in da so pred nami težki časi za železarjsko industrijo, zato tudi Jesenice niso odkupile Kristana. Upam da nebo res to kar se šušlja, da Acroni ne bo več zlati sponzor Jesenic. Pa še statistična resnica Olimpija je bila večkrat državni prvak kot Jesenice, Olimpija je bila v svoji prvi sezoni v EBEL podprvak. Jesenice pa v treh letih pa niste prišli več kot do 5. mesta. Žal Želel bi si slovenski finale v Ebel. Pa letos pa Jesenicam privoščim naslov in bom tudi za jesenice navijal... Upam, da se bosta oba slovenska kluba drug let uvrstila v končnico in da bo še zanimivo. Bomo vidl ne!!
zeleni_pujsek
31. 01. 2009 20.56
butc res si teslo. sekelj je legenda, ki nas je popeljal na SP. negativne fakte pa povej TI, če jih maš, če ne pa utihn. pozitivne smo povedali, da slišmo še tebe zdej, ne pa da sam blatš slovenski hokej. bravo slovenija! bravo sekelj!
Seba696
31. 01. 2009 20.56
Primitivc si ti, ker misliš, da je tvoje mnenje odločilno in vedno pravo, pri tem pa mnenja nisi niti sposoben argumentirat
viola71
31. 01. 2009 20.03
Seba696 Povej nekaj negativnih faktov zoper njega, pa si tudi jaz spremenim mnenje. hahaha če ti bo en reku da se vrž u lublanco se boš tud ?????????? noro kšni primitivci so tukj gor
Seba696
31. 01. 2009 18.09
Butc, no povej mi zakaj pluvaš po Seklju. Js sem ti povedu zakaj se mi ne zdi napačen človek. Ti pa sam da je nesposoben, kakšen argument? Js bom dojel zakaj udrihate po njemu takoj, ko mi predstavte argumente proti njemu, zarad nekih subjektivnih mnenj si js ne bom belil glave. Povej nekaj negativnih faktov zoper njega, pa si tudi jaz spremenim mnenje.
manchi666
31. 01. 2009 17.17
ja sej kakšno igro so pa v olimpiji prkazal drugač pa jesenice 4 ever
dadica79
31. 01. 2009 17.07
Butc, glede na tvoje pisanje ti pa moram priznat, da si bolj primerega imena ne bi mogel izbrati. Bravo!
viola71
31. 01. 2009 14.51
Seba696 mislm da boš še velik rabu da boš dojel zakva vsi pluvamo po seklu. kje si zeleni_pujsek mal je že dolgčas k nč ne napišeš hohohoho
Seba696
31. 01. 2009 14.36
Še neki bi rad vprašal tiste, ki ste tako proti Seklju. Zakaj je on tko nesposoben, itd, mi lahko en razloži, prosim? Kolkor js vem je on EDINI slovenski trener, ki je reprezentanco popeljal v A grupo, kot športni direktor pa Olimpijo do finala lige EBEL.
Seba696
31. 01. 2009 14.28
@Antz Js sem reku da je Nabokov trenutno najbol golman, se pa strinjam da je Patric Roy najbolš golman do sedaj. NHL pa EBEL lige se res razlikujeta, sam če bi pršu golman iz NHLja pa da je v formi brant v EBEL bi to moštvo postalo prvak. Ker se kvaliteta in hitrost napadalcev v NHL ne more primerjat z EBEL. Pred 2 leti so tud v IIHAF spremenili pravila glede zaščitne opreme golmanov na nivo lige NHL, tako da niso evropski golmani nič v prednosti proti golmanom lige NHL.
JanZ
31. 01. 2009 14.22
Pustte tega pujska, k vidte da se zajebava! Roko na srce, tako omejene in vase zagledane niso niti te naše ljubljanske žabce, čeprav jim kaj dosti res ne fali...
Miha Gantar 1
31. 01. 2009 14.18
pujsek upam da ti ne predstavljas zabarjev cene je se hujs u mocvirju kokr sm mislu.
viola71
31. 01. 2009 13.57
zeleni_pujsek ti pa maš smisel za humor. na vsak tekm more bit 100 polcajev za gnilih50 žabarčkov. prov rd bi te spoznov da vidm ker teličk si ti!!! če so vsi taki kukr ti ni nč čudnga da ste tm kjer ste . sj drug let pa tko navte u ebl kje recesija. mi bomo igral vi pa pijančevali z g. jankovičem in zapravljali denar kje namenen za štadion ki ga nikoli ne bo !!! res ste pravi kmetje zeleni svaka vam čast za propad gnilih močvirnikov!!!!
zeleni_pujsek
31. 01. 2009 13.32
nekatere žabce mečejo ven iz dvoran, ker preglasno navijajo...evropa ter jesenice niste navajeni tako mogočnega navijanja, zato vas je postalo strah in nas mečete iz dvoran, zraven pa še pretepate in zmerjate. v Kopitarjevem rodovniku je tudi nekaj ljubljansko-žabarske naveze, verjemite in z veseljem bo zaigral v zelenem dresu za največje mesto te naše prelepe zelene države. sekelj je govoril o skritem denarju zanj, bo že držalo. jeseničani pa raje skrbite za vzgojo mladih, ne pa da imate bar z alkoholom kar v hokejski dvorani, kjer sem že velikokrat videl mladoletne. nešportno ter nevzgojno. zamislite se, kam bo to pripeljalo. še več pijančkov lixov?
user491
31. 01. 2009 11.39
zeleni_pujsek vi gradite postopoma? wtf!!! mi silimo mlade v pretepe??? Pa sj navijači Jesenic nimamo nobenih izpadov. VAS žabce izločajo iz dvoran in vam prepovedujejo obiske tekem. KDO ZJ DELA NEUMNOSTI?? NHL-u se približujemo z NAŠIM Kopitarjem, katerega ni učil igrat noben žabar. In kaj ma koje - ??- veze Janković s hokejem? Sekelj kar pove - drži? Ja drži, za njegov žep. Na račun njegovih besed, ki držijo, ne boste mel za burek v DP-ju. A to je za to dobro. Da se že zj ve kdo bo prvak SLO? Svaka mu čast.
Miha Gantar 1
31. 01. 2009 11.07
zeleni_pujsek ce se kdo vdaja pijaci si to edin ti lih...ker trezn nebi mogu takih klobasat. 1. jesenice mladi so lan skor vaso olimpijo v polfinalu premagal...pa ne mešat 4 napada jesenic pa jesenice mladi. 2.priblizujete se NHL ekipam? ni treba sploh komentirat hehe 3. velikih neuspehov ni? kaj pa je zadnje mesto u EBEL?? zato pa mate razprodajo igralcev...ker so neuspehi...veliki no k se streznes pa se kej objektivnega napis
viola71
31. 01. 2009 10.27
zeleni_pujsek ja prav neverjetn si maš veliko zelene domišjlije. tvoj prijatelj jankovič laho sam šotore postav pred tivolijem , da bote imeli zeleno žurko pod zelenim šotorom. lhk ga pijete ležite in delate kar se vam ljubi. u hokeju tko nimate pojma od pojma, sj če u močvirju neb vedl da voda zamrzne bi še dons u plavutkah igral hokj hohohooho
J.K. & Gang
31. 01. 2009 10.11
zeleni_pujsek = Sekelj? možn je vse pr teh žabarjih
201
31. 01. 2009 08.42
sem navijače OLIMPIJE, ampak z zelenim pujskom se ne morem strinjati. Sekelj je grobar OLIMPIJINEGA hokeja. če bi bil pameten, se mu je pečečnik malo manj kot nastavljal...ampak Sekelj hoče biti eden in edini. Kot da je on OLIMPIJA
sraka1
31. 01. 2009 08.26
kristan vse bližje,svete odšel na finsko v 2 ligo k hokki-ju