Hokej

Kralji zmagali brez poškodovanega Kopitarja

Nashville, 21. 02. 2016 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v gosteh z 2:1 po podaljšku premagalo Nashville Predators. Slovenec Anže Kopitar zaradi poškodbe še vedno ne igra. Gola za kralje sta prispevala Jake Muzzin in v podaljšku še Tanner Pearson, za Nashville je v prvi tretjini izenačil Ryan Ellis.

Anže Kopitar se je poškodoval 19. februarja na tekmi proti St. Louis Blues, zaenkrat pa še ni znano, kdaj se bo lahko znova vrnil na led. Njegovi soigralci so tokrat vknjižili 34. zmago in vodijo v pacifiški skupini zahodne konference.

Tekmo v Nashvillu je že v drugi minuti podaljška odločil Tanner Pearson, ki je tako poskrbel, da se bo ekipa po sedmih tekmah v gosteh domov vrnila z zmago v žepu. "V podaljških že vso sezono dobro igramo. Znova smo prikazali dobro borbo in odlično je, da smo niz gostovanj zaključili z zmago," je po tekmi dejal ključni igralec za zmago Pearson.

Tanner Pearson je v podaljšku zadel za zmago Los Angelesa.
Tanner Pearson je v podaljšku zadel za zmago Los Angelesa. FOTO: AP

Poleg zadetka Jakea Muzzina se je v ekipi s 33 obrambami izkazal Jonathan Quick, kralji pa so razmerje v zmagah v podaljšku zdaj povišali že na 9-2. Ryan Ellis je za Nashville izenačil v prvi tretjini, a jim igra z igralcem več na ledu ni stekla, tokrat pa so zabeležili že deseti poraz sezone po podaljšku. Njihov vratar Pekka Rinne je ubranil 28 strelov.

Poleg Kopitarja je kraljem manjkal še Marian Gaborik, ki je zaradi poškodbe moral izpustiti že četrto tekmo. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na sredo, ko h kraljem prihajajo hokejisti Calgary Flames, predzadnje moštvo pacifiške skupine, v kateri Los Angeles vodi.

V ostalih tekmah so Pittsburgh Penguins z 2:4 izgubili proti Tampa Bay Lightning, Washington Capitals so bili s 4:3 boljši od New Jersey Devils, Dallas Stars so s kar 3:7 klonili proti Boston Bruins, Edmonton Oilers pa proti Colorado Avalanche z 2:3. Florida Panthers so Winnipeg Jets premagali s 3:1, Arizona Coyotes pa so proti St. Louis Blues izgubili s 4:6.

Ottawa Senators so po kazenskih strelih le strli odpor Detroit Red Wings in zmagali s 3:2, ekipi Toronto Maple Leafs pa niti podaljšek ni bil dovolj, da bi premagali Philadelphia Flyers, na koncu so se morali sprijazniti s porazom 4:5.

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 2:4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:2 (kazenski streli)
Washington Capitals - New Jersey Devils 4:3
Dallas Stars - Boston Bruins 3:7
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 2:3
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4:5 (podaljšek)
Florida Panthers - Winnipeg Jets 3:1
Nashville Predators - Los Angeles Kings 1:2 (podaljšek)
Arizona Coyotes - St. Louis Blues 4:6

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirkoca
21. 02. 2016 09.06
-1
Ne vem kako je to mogoče