Hokej

VIDEO: Kralji z novim porazom, Kopitar brez točk

Los Angeles, 24. 01. 2017 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa lige NHL Los Angeles Kings je gostovala pri New York Rangers in izgubila z 2:3. Anže Kopitar se v dresu kraljev ni vpisal med dobitnike točk, gola sta dosegla Kyle Clifford in Jordan Nolan. Za NY Rangers so zadeli Brandon Pirri, Matt Peumpel in Mats Zuccarello.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Colorado Avalanche - San Jose Sharks
    01:56
    Vrhunci tekme Colorado Avalanche - San Jose Sharks
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Carolina Hurricanes
    02:03
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Carolina Hurricanes
Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist FOTO: AP

Kraljem na gostovanjih še vedno ne gre, tokrat so morali priznati premoč New York Rangers, ki so imeli v vratih razpoloženega Henrika Lundqvista. Ta je ubranil 36 strelov, ekipa pa je prišla do tretje zaporedne zmage. Lundqvist je v tem obdobju od 84 strelov moral le štirikrat v svojo mrežo po plošček, v štirih tekmah pred tem pa je od 113 strelov prejel 20 golov. "Pred približno tremi tekmami sem spremenil svojo igro. Stojim nekoliko bolj na prstih in vse skupaj skušam poenostaviti. Mislim, da sem nekoliko boljše pripravljen na vsak strel, ki me doleti," je po zmagi dejal Lundqvist. Los Angeles je izgubil četrto zaporedno tekmo in peto od sedmih. Vratar Jeff Zatkoff je ustavil 14 strelov. "Imeli smo veliko priložnosti, takrat je treba zadeti. Pod črto moram reči, da potrebujemo bolj razpoloženega vratarja, kakšno tekmo od časa do časa je potrebno preprosto ukrasti," pa je po novem porazu povedal trener kraljev Darryl Sutter. Los Angeles je imel sicer razmerje strelov v prvih enajstih minutah tekme kar 10-1, a bil znova neučinkovit. Kapetan Anže Kopitar se je na tej tekmi izenačil z Robom Blakeom na petem mestu pri igranju za kralje, doslej je zbral 805 tekem. Los Angeles Kings se bodo drevi na tretji tekmi od petih v gosteh merili pri New Jersey Devils, NY Rangers pa v noči na četrtek gostijo Philadelphio.

Na sporedu je bilo še pet tekem. Toronto Maple Leafs so bili s 4:0 boljši od Calgary Flames, Colorado Avalanche so z 2:5 izgubili proti San Jose Sharks, Washington Capitals pa so s 6:1 premagali Carolina Hurricanes. Winnipeg Jets so morali z 2:3 priznati premoč Anaheim Ducks, Arizona Coyotes pa so z enakim izidom po podaljšku premagali Florida Panthers.

Izidi:
New York Rangers - Los Angeles Kings      3:2
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames      4:0
Colorado Avalanche - San Jose Sharks      2:5
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 6:1
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks             2:3
Arizona Coyotes - Florida Panthers        3:2 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.