Hokej

Kralji 'ugasnili' v zadnji tretjini

San Jose, 29. 03. 2016 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings se z gostovanja pri San Jose Sharks vračajo sklonjenih glav. Potem, ko so v uvodni in drugi tretjini držali priključek z gostitelji, so v zaključku dvoboja popustili in izgubili s 5:2.

Vincent Lecavalier le v 10. minuti prve tretjine Los Angeles Kings popeljal v vodstvo. Trajalo je dobre tri minute, saj so Saj Jose Sharks po zaslugi Justina Brauna prišli do izenačenja. V drugem delu dvoboja je bil razvoj dogodkov obraten. Gostitelji so povedli (Joe Pavelski), Anže Kopitar in druščina pa izid poravnali (Vincent Lecavalier). Čeprav so gledalci v SAP centru pričakovali, da bo podobno izenačen tudi sklepni del dvoboja, se to na veselje številnih prviržencev morskih psov, ni zgodilo.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Domačini so zaigrali izvrstno, s trdo obrambo onemogočeli kraljem, da dosežejo še tretji, sami pa kar trikrat matirali Jonathana Quicka. Najprej Joe Thornton, nato Melker Karlsson, v izdihljajih dvoboja pa se je med strelce še drugič na dvoboju vpisal Braun. Hrušičan Kopitar se tokrat ni vpisal niti med strelce niti med podajalce. Kralji kljub porazu ostajajo na tretjem mestu zahodne konference.

Po točkah si ga delijo s prvaki Chicago Blackhawks, za vrat pa jima dihata moštvi Anaheim Ducks in Nashville Predators. Ob tem dodajmo, da so hokejisti Washington Capitals še drugič v zgodovini - prvič po sezoni 2009/10 - osvojili predsedniški pokal kot najboljša ekipa v rednem delu severnoameriške lige NHL.

Izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings             5:2
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets             3:2 podaljšek
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets     4:1
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres              3:2
Tampa Bay Lightning - Tornot Maple Leafs        3:0
Nashville Predators - Colorado Avalanche        3:4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks                 1:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames                2:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.