Hokej

Kralji so doma najboljši

Los Angeles, 07. 12. 2015 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so najboljša ekipa lige NHL, kar se tiče nastopov pred domačim občinstvom. V dvorani Staples Center so dobili enajst tekem, tudi zadnjo proti Tampa Bay Lightning, na kateri je Anže Kopitar prispeval eno podajo.

Slovenski zvezdnik je poskrbel, da veselje gostov ni trajalo dolgo. Ti so namreč na 1:1 izenačili takoj na začetku druge tretjine, po 27 sekundah z golom Briana Boyla, Brayden McNabb na podajo Kopitarja pa je zadel le dvanajst sekund kasneje. Končni izid je v 24. minuti postavil Milan Lučić. "Vrnili smo se res ekspresno in znova zadeli, naš odgovor na različne situacije je zelo pozitiven," se je v izjavi za ameriške medije pošalil 28-letni Hrušičan. Slovenski as je pomagal svojemu moštvu na nenavaden način, potem ko je dobil dvoboj ob sodniškem metu mu je iz rok padla hokejska palica, ta pa je tako skupaj s ploščico oddrsala do McNabba, ki je sprožil in presenetil gostujočega vratarja Andreja Vasiljevskega. Ta je mesto v golu nato prepustil Benu Bishopu, ki je na sobotni tekmi v San Joseju tekmo končal predčasno po dobljenem udarcu v obraz. Los Angeles Kings so tako izenačili dosežek New York Rangersov, ki so bili do danes z enajstimi zmagami najmanj gostoljubna ekipa. Hkrati pa je bila to zadnja tekma v Staples Centru za kar nekaj časa; Kings bodo deset od naslednjih enajstih tekem igrali v gosteh, najprej v noči na sredo jih čaka Columbus. Niz tekem v gosteh bodo začeli s popotnico štirih zaporednih zmag in kot vodilna ekipa pacifiške skupine, s sedmimi točkami naskoka pred drugouvrščenim moštvom San Jose Sharks.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Na Zahodu zaostajajo le za Dallasom, ki ima sedem točk prednosti. Kralji so vpisali še šesto zaporedno tekmo na domačem ledu, na zadnjih trinajstih tekmah v dvorani Staples pa so le dvakrat izgubili. "Vedno najdemo načine, kako zmagati pred domačo publiko, tudi proti najboljšim ekipam, ko smo na štirih zaporednih tekmah doma po vrsti premagali Chicago, Vancouver, Pittsburgh in Tampo Bay," je bil zadovoljen vratar kraljev Jonathan Quick, ki je zbral 24 obramb. Na nedeljski tekmah je slavilo vseh sedem gostiteljev. Osrednja tema pogovorov v ligi NHL je Patrick Kane, ki je podrl več kot 40 let star rekord člana Dvorane slavnih Bobbyja Hulla. 27-letni Kane je namreč na dvaindvajseti zaporedni tekmi vpisal vsaj eno točko ter tako postal najučinkovitejši član Blackhawks v zgodovini hokejske franšize iz vetrovnega mesta. Tokrat je za Chicago v dvoboju z Winnipegom prispeval podajo.

Člana srebrne ameriške hokejske reprezentance z olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru do izenačitve rekorda lige NHL čaka še kar nekaj dela. V sezoni 1983/84 je najboljši niz 51 tekem z vsaj točko v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja postavil sloviti napadalec Wayne Gretzky, ki je takrat za Edmonton Oilers skupno prispeval 61 golov in 92 podaj.

Izidi:

Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning           3:1
Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes             5:4
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets                3:1
New Jersey Devils - Florida Panthers              4:2
New York Rangers - Ottawa Senators                4:1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres                  4:2
Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins               2:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

general911
07. 12. 2015 09.15
-5
Kopitar pa kot ponavadi je grel klopco
recon
07. 12. 2015 09.31
+4
ti pa kavč, vseeno pa je cel "everest" razlike med vama!!
krnekilojz
07. 12. 2015 14.57
+1
kok ene boli ker so v življenju ničvredneži in vse kar ostane je prenašati travme na druge. lol patetik