Hokej

Kralji s 3:2 boljši od zvezd, Kopitar dvakrat podal

Los Angeles, 20. 01. 2016 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo hokejske lige NBA Los Angeles Kings je s 3:2 premagalo ekipo Dallas Stars. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je v statistiko vpisal dve podaji, gole za kralje pa so dosegli Vincent Lecavalier, Drew Doughty in Milan Lucič.

Preostala zadetka za kalifornijsko ekipo sta dosegla Vincent Lecavalier in Drew Doughty, slednji je v prvi tretjini dosegel vodstvo za 2:1, tudi pri tem zadetku pa je bil podajalec Anže Kopitar. Za Kopitarja je bila druga podaja 40. točka v tej sezoni. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini, ko je v 47. minuti edini zadetek v tem delu dosegel Milan Lucic. Kralji so tako poskrbeli za nadaljevanje slabega niza zvezd, saj je Dallas v tem koledarskem letu dosegel le eno zmago, na zadnjih osmih gostovanjih pa so hokejisti iz Dallasa prav tako ostali brez zmage. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek po slovenskem času, njihov tekmec pa bo, znova v domačem Staples centru, Minnesota. Zvezdnik Chicaga Patrick Kane pa je kot prvi v tej sezoni dosegel 30 golov. V polno je zadel v drugi tretjini tekme z Nashvillom, prispeval pa je tudi podajo za gol Artjoma Anisimova, tako da ima skupaj že 71 točk v sezoni 2015/16.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Na krilih razpoloženega Kana je Chicago zmagal s 4:1 in dosegel rekordno 12. zaporedno zmago, kar je najdaljši niz v klubski zgodovini. Zasluge pa ima tudi vratar Corey Crawford z 38 obrambami. Pred današnjo zmago so imeli hokejisti Chicaga najdaljši niz 11 zmag v sezoni 2012/13. Za Tampo je Brian Boyle v zadnji tretjini tekme z Edmontonom dosegel gol z igralcem manj, kar je bil nazadnje tudi zmagoviti zadetek, saj je Alex Killorn ob koncu le še potrdil zmago s strelom na nebranjena vrata. Med strelce se je za končnih 6:4 vpisalo šest različnih igralcev, Tampa Bay pa je dosegla šesto zaporedno zmago. Washington je prav tako dosegel šest golov, Columbus pa ugnal s 6:3. Nicklas Backström je zadel dvakrat, Jevgenij Kuznjecov pa je dodal štiri podaje. Zvezdnik Aleksander Ovečkin je dosegel 28. gol v sezoni, je pa tudi zgrešil kazenski strel, saj je bil boljši vratar tekmecev Sergej Bobrovski.

Izidi:

New Jersey Devils - Calgary Flames          4:2
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs   2:3
Montreal Canadiens - Boston Bruins          1:4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks    1:4
New York Rangers - Vancouver Canucks        3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3:6
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers       6:4
Los Angeles Kings - Dallas Stars            3:2
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
20. 01. 2016 12.59
+5
CURVANORD Zanetti
20. 01. 2016 12.42
+7
Ko bi imeli vsaj 6ali 7 hokejistov na njegovem nivoju,bi pobirali odličja na vseh velikih tekmovanjih
truga
20. 01. 2016 08.22
+5
...pro hokejska liga se imenuje NHL...pro liga pod kosi pa je NBA...bravo,Kopi...genij na ledu...
Mirkoca
20. 01. 2016 08.18
-7
Dvakrat podal in sedemkrat ostro zavil.