Hokej

Kralji premagali vodilno moštvo lige NHL

Chicago, 29. 12. 2011 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so odigrali šest tekem, na treh so se zmage veselila domača moštva, na treh pa gostujoča. Med slednjimi so tudi hokejisti moštva Los Angeles Kings, ki so v Chicagu slavili odmevno zmago, saj so premagali vodilno moštvo lige.

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju z 2:0 premagala Chicago Blakhawks, vodilno ekipo lige, ter je na tretjem mestu v pacifiški skupini. Chicago ima 50 točk, Los Angeles pa 41. Anže Kopitar, najboljši napadalec gostov in 21. igralec v ligi po številu točk (34), je tokrat ostal brez točke, v 22 minutah in 13 sekundah pa je sprožil tri strele na vrata tekmecev. Junak dvoboja je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 38 strelov in petič v v sezoni, kar je največ med čuvaji mreže NHL, zapustil led nepremagan; v karieri mu je to uspelo devetnajstič. Zadetka sta dosegla Trent Hunter in Jarret Stoll. Chicago v svojem United Centru pred tem v decembru še ni izgubil tekme v rednem delu, kljub desetemu porazu v sezoni pa je ostal na prvem mestu NHL. Kralji so ob enem porazu zmagali še tretjič pod taktirko novega trenerja Darryla Sutterja, ki je nove naloge prevzel prejšnji teden in je stari znanec v Chicagu. Kot igralec je osem let preživel v dresu ekipe Blackhawks, svojo trenersko pot pa je leta 1992 prav tako začel v Chicagu.

Igralci Nashville Predators so z 2:1 po kazenskih strelih ugnali Minnesoto Wild, ki je klonila sedmič zapored. Colin Wilson je dosegel edini zadetek v kazenskih strelih in bil podajalec pri edinem zadetku svoje ekipe v rednem delu, ki ga je dosegel Jonathon Blum v sedmi minuti zadnje tretjine. Izenačil je Dany Heatley tri minute in 59 sekund pred koncem rednega dela. Po podaljšku sta v gosteh zmagala Boston in Vancouver. V Phoenixu je za 2:1 za Boston v 58. sekundi dodatnega dela igre zadel obrambni igralec Dennis Seidenberg, v San Joseju pa je zmago s 3:2 ekipi Canucks zagotovil Andrew Ebbett, ki je v mrežo preusmeril strel Kevina Bieksa po treh minutah in 23 sekundah podaljška. Hokejisti New Jersey Devils so s 3:1 doma ugnali Buffalo Sabres, Washington Capitals pa s 4:1 New York Rangers in končali niz petih zaporednih zmag tekmecev.

Los Angeles Kings
Los Angeles Kings FOTO: Reuters

Izidi:
Chicago Blakhawks – Los Angeles Kings 0:2
New Jersey Devils – Buffalo Sabres 3:1
Washington Capitals – New York Rangers 4:1
Nashville Predators – Minnesota Wild 2:1 (po kazenskih strelih)
Phoenix Coyotes – Boston Bruins 1:2 (po podaljšku)
San Jose Sharsk – Vancouver Canucks 2:3 (po podaljšku)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thebangro
29. 12. 2011 12.58
+5
Kopitar je vsako sezono bol.