Hokej

Kralji po podaji Kopitarja povedli, nato pa prejeli štiri gole

Los Angeles, 22. 03. 2015 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Med hokejisti v ligi NHL so bili tudi kralji iz Los Angelesa. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar in druščina so dvoboj z Vancouvrom dobro začeli, toda po golu Mariana Gaborika v 24. sekundi druge tretjine povsem popustili v zadnji. Gostje so na koncu slavili s 4:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - St. Louis Blues
    01:55
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - St. Louis Blues
  • Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins
    02:06
    Vrhunci tekme Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins

Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku domače ekipe, za Vancouver pa je bila zmaga v Staples Centru prva na medsebojnih dvobojih s kralji v sezoni. Za kanadsko ekipo so zadeli Nick Bonino, Radim Vrbata, Daniel Sedin in Bo Horvat. Eddie Lack je ubranil 25 strelov domačih, ki so tako prvič v tej sezoni in šele prvič na zadnjih osmih medsebojnih dvobojih z ledu odšli kot poraženci. S tem pa so si še za malenkost poslabšali položaj v boju za končnico, v rednem delu jih čaka še 11 tekem.

"Izjemno pomembna zmaga. V dveh letih, odkar igram za to moštvo, je tu še nisem okusil. Če bi izgubili, bi nas po točkah ujeli, zdaj imamo štiri točke plusa," se je veselil Lack. "Nikjer ne piše, da imaš zagotovljen nastop v končnici. Priboriti si ga moraš. Velikokrat smo v tem letu že zaostajali, a še vedno smo gospodarji položaja," pa je razmišljal domači kapetan Dustin Brown.

Montreal je po zaslugi vratarja Careyja Prica, ki je drugič zapored, tokrat z 29 obrambami, ostal nepremagan, ugnal San Jose z 2:0. V Calgaryju so domači dvakrat vodili, nato pa dovolili gostom iz Columbusa, da so najprej izenačili, v podaljšku pa prek Reneja Bourqueja tudi zmagali. Tudi na tekmi v Raleighu je bil končni izid 3:2, gostje iz New Yorka pa so si točki zagotovili šele po kazenskih strelih, edini uspešni izvajalec za rangerje je bil Mats Zuccarello.

Anže Kopitar in soigralci so klonili proti Vancouvru.
Anže Kopitar in soigralci so klonili proti Vancouvru. FOTO: Reuters

Winnipeg je s 3:0 premagal Washington, veliko zaslug ima vratar Ondrej Pavelec, ki je zaklenil svoja vrata in zbral 28 obramb. Tudi Chicago ni znal premagati vratarja tekmecev, na koncu je bilo v Dallasu 0:4, še za odtenek boljši kot Pavelec pa je bil vratar Kari Lehtonen s 33 obrambami.

Pittsburgh pa je v Glendalu prišel do zmage tudi po zaslugi zanimivega zadetka, ki so ga pripisali Brandon Sutterju - pa čeprav je imel ta le toliko zaslug zanj, ker je imel svojo zadnjico na pravem mestu ob pravem času. Sutter je namreč stal, obrnjen s hrbtom proti golu tekmecev, ki je bil prazen, vratar domače Arizone Mike Smith pa se je precej neposrečeno lotil izbijanja ploščka izza svojih vrat. Zadel je namreč prav tekmeca v zadnjico, plošček se je odbil v mrežo za 1:1, kar je pomenilo prvo stopnjo preobrata, saj so pingvini nazadnje zmagali s 3:1.

Izidi:
Minnesota Wild - St. Louis Blues 6:3
Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 2:3 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 1:4
Florida Panthers - Boston Bruins 2:1 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 5:3
Montreal Canadiens - San Jose Sharks 2:0
New Jersey Devils - New York Islanders 0:3
Carlina Hurricanes - New York Rangers 2:3 (kazenski streli)
Winnpieg Jets - Washington Capitals 3:0
Nashville Predators - Buffalo Sabres 3:0
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 4:0
Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins 1:3
Edomonton Oilers - Philadelphia Flyers 5:4 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
22. 03. 2015 20.39
-3
nehejte najedat z nhl
Hachi
22. 03. 2015 08.21
+3
no, malce zavajujo naslov. LA je povedel, nato so fasali dva gola. drugega v igri 5 na 3. na koncu so poslali vratarja iz igre in Vancouver je zadel na prazen gol. sledila je zadnja minuta in Vancouver je imel izkljucenega igralca, zato je LA ponovno poskusil z dodatnim igralcev na ledu in so prejeli se en zadetek na prazna vrata 0,2 sekunde pred koncem, ce se ne motim. ta da gola so bila pac v igri brez vratarja, na vse ali nic. Vi pa napisete, kot da jih je Vancouver nalomastil. Tekme je bila povsem izenacena. So pa Kingsi bili enostavno premalo odlocni, nekateri pa s povsem nepotrenimi izkljucitvami poskrbeli za poraz Kraljev.