Hokej

VIDEO: Kralji klonili na gostovanju pri vodilnemu moštvu lige, podaja Kopitarja

Anaheim, 19. 03. 2015 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v gosteh po podaljšku izgubili z Anaheim Ducks z 2:3. Srečanje je odločil Ryan Kesler po 45 sekundah dodatnega dela igre. Za goste je Anže Kopitar igral dvajset minut ter podal za vodilni gol na tekmi, ko je v enajsti minuti zadel Jeff Carter.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Los Angeles Kings
    01:44
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Chicago Blackhawks
    02:01
    Vrhunci tekme New York Rangers - Chicago Blackhawks

Ryan Kesler, tokrat je proslavil dvestoti zadetek v NHL, je na zadnjih petih tekmah Anaheima in kraljev zbral pet golov in dve podaji. Anaheim je štiri od teh srečanj tudi dobil, kar štirje od petih dvobojev pa so se končali po podaljšku. "Ni kaj, na teh petih naših medsebojnih tekmah je bil Kesler najbolj dominanten igralec. Nikakor ga nam ni uspelo zaustaviti," je ocenil trener ekipe Kings Darryl Sutter. Kesler, član ameriške olimpijske reprezentance, je v Anaheim prišel pred začetkom sezone iz Vancouvra, kjer je preživel deset uspešnih sezon.

Kralji so vodili skoraj pol ure, preden je po 45 sekundah zadnje tretjine izenačil Patrick Maroon. Slabih sedem minut pozneje je na 2:1 za domače povišal Jakob Silfverberg, gostom pa je upanje za zmago ohranil Justin William, ki je zadel v 56. minuti rednega dela.

V preostalih dveh srečanjih so zmagali gostje. New York Rangers je z 0:1 doma klonil z ekipo Chicago Blackhawks; edini zadetek je v osmi minuti zadnje tretjine dosegel Brad Richards, petindvajsetletni novinec v NHL Scott Darling pa je ubranil vseh 25 strelov domačih.

Edmonton Oilers je izgubil proti ekipi Columbus Blue Jackets s 3:4 po kazenskih strelih. Vratar Curtis McElhinney je z najboljšo predstavo doslej ubranil skupaj 46 strelov, njegova soigralca Ryan Johansen in Alexander Wennberg pa sta zadela kazenska strela za prvo zmago Columbusa v Edmontonu po šestih porazih.

Izidi:

New York Rangers - Chicago Blackhawks 0:1
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 3:4 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3:2 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.