Hokej

Kopitarjevi kralji kljub 42 strelom na gol ostali praznih rok

Vancouver, 05. 04. 2016 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je izgubilo v gosteh pri Vancouver Canucks z 2:3. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je poskusil z dvema streloma na gol gostiteljev, a ni bil uspešen. Gola za kralje sta prispevala Tyler Toffoli in Kyle Clifford.

Kralji so na tekmi dvakrat vodili, a je Emerson Etem v prvi tretjini izenačil izid, na 2:2 je nato izenačil še Jannik Hansen, Jared McCann pa je v zadnji minuti druge tretjine postavil končni izid 3:2 za Canucks. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce na tekmi, domači vratar Ryan Miller je obranil oba Kopitarjeva strela na gol. Miller je tudi sicer spravljal povsem v obup hokejiste Los Angelesa, saj je obranil kar 40 strelov gostujočih hokejistov na gol. "Šlo je bolj za to, da nismo bili učinkoviti v zaključni izvedbi napada. Enostavno povedano, bili smo površni, za nameček pa nismo imeli sreče pri kaznih," je bil po porazu nezadovoljen slovenski hokejski as Kopitar.Po drugi strani je vratar hokejskega moštva iz mesta angelov Jonathan Quick zbral vsega skupaj 21 obramb. Oba vratarja sta se odlično odrezala v zadnji tretjini, ko sta ohranila obe mreži nedotaknjeni. Favorizirani kralji so odlično začeli proti moštvu, ki je že zdavnaj zapravilo vse možnosti za preboj v končnico. Povedli so v šesti minuti z golom Tylerja Toffolija. Vodstvo so branili vse do konca prve tretjine, ko je 13 sekund pred koncem uvodnega dela izenačil Etem. Druga tretjina je bila ponovitev prve.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Kyle Clifford je kraljem v 30. minuti priigral vodstvo 2:1, Hansen je v 36. minuti izenačil, McCann pa je 33 sekund pred koncem druge tretjine zadel za zmago. Kralji bodo ostali v Kanadi. Že v noči na sredo jih čaka še zadnje gostovanje v rednem delu sezone pri Calgaryju, ki je prav tako kot Vancouver ostal brez končnice. Nato pa sledita še zadnji domači tekmi v rednem delu sezone, mestni derbi proti Anaheimu in za zaključek še tekma proti odpisanemu Winnipegu. V pacifiški skupini več ni neznank. Anaheim, Los Angeles in San Jose so si zagotovili vstopnice za sklepni del sezone, omenjena tri moštva se borijo le še za najboljše izhodišče. Anaheim (98 točk) trenutno vodi v tihomorski diviziji z eno točko naskoka pred Los Angelesom (97 točk), ki ima tri točke prednosti pred San Josejem (94 točk). V zahodnem delu lige NHL je na razpolago le še eno mesto v končnici. Dallas, St. Louis, ki je bil s kar 5:2 boljši od že odpisane ekipe Arizona Coyotes, Chicago in Nashville so si že zagotovili napredovanje v zaključni del, Minnesota in Colorado pa se borita za še preostalo osmo vstopnico. Več možnosti ima Minnesota (87 točk), ki ima pet točk več od Colorada. V vzhodnem delu so v končnico napredovali najboljša ekipa rednega dela Washington, Florida, ki je s 4:3 v gosteh ugnala odpisani Toronto, Pittsburgh in z današnjo zmago še ekipa New York Rangers, ki je bila v gosteh s 4:2 boljša od že odpisanega Columbus Blue Jackets. Vse bližje zaključnemu delu je moštvo New York Islanders, ki je s 5:2 ugnalo tekmeca Tampa Bay Lightning. Obe moštvi imata 95 točk. Philadelphia in Detroit si delita 91 točk, Boston ima le točko manj.

Izidi:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning   5:2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers     3:4
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings      3:2
Columbus Blue Jackets - New York Rangers   2:4
St. Louis Blues - Arizona Coyotes          5:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.