Hokej

Kralji do zmage v United Centru

Chicago, 12. 03. 2012 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti moštva NHL Los Angeles Kings so na gostovanju pri Chicago Blackhawksih dosegli pomembno zmago v bitki za igranje v končnici tekmovanja. Po kazenskih strelih so se veselili zmage s 3:2. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce.

Moštvo NHL Los Angeles Kings je po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 ugnalo Chicago Blackhawkse. Mrežo gostiteljev je po minuti in 17 sekundah načel Slava Voynov, v drugem delu dvoboja pa sta se med strelce vpisala Marcus Kruger (Chicago) in Jeff Carter. Kralji so imeli tako pred zadnjo tretjino gol naskoka, a domačini so napadli na vso moč, Patrick Kane pa je po osmih minutah igre poravnal izid na 2:2.

Jonathan Quick je zaustavil 35 poizkusov Chicaga.
Jonathan Quick je zaustavil 35 poizkusov Chicaga. FOTO: Reuters

Čeprav sta si moštvi do izteka igralnega časa priigrali še kar nekaj lepih priložnosti za gol, se mreži Raya Emeryja oz. Jonathana Quicka nista zatresli. Enako je bilo tudi v dodatku igralnega časa, tako da je o zmagi odločala loterija kazenskih strelov. Uspešnejši so bili gostje, ki so z izidom 3:2 prišli do prepotrebne zmage. "Vsi v moštvu se zavedamo položaja v ligi. Zdi se kot, da so sedaj, ko jih lovimo, prav vsi neposredni tekmeci ujeli želeno formo. Kljub vsemu se borimo za vsako točko in Quickie je bil junak teh velikih točk v United Centru," je po zmagi s 3:2 dejal Carter.

Anže Kopitar je v dresu Kraljev na ledeni ploskvi prebil 23 minut, dvakrat neuspešno ustrelil proti gostujočim vratom, nenatančen pa je bil tudi pri izvajanju kazenskega strela.

Izidi:

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 2:3 (k. streli)
Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 5:2
Washington Capitals – Toronto Mape Leafs 2:0
Florida Panthers – Carolina Hurricanes 2:0
Columbus Blue Jakcets – St. Louis Blues 1:2
Minnesota Wild – Calgary Flames 3:4
New Jersey Devils – Philaldephia Flyers 4:1
New York Rangers – New York Islanders 4:3 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.