Hokej

Kralji do 10. zmage, Kopitar s podajo

Los Angeles, 13. 11. 2015 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je vknjižilo deseto zmago v sezoni, z 2:1 je premagalo New York Islanders. Anže Kopitar je za zmagovalce prispeval podajo, zadela pa sta Drew Doughty in Milan Lucic. Gol za New York je v 11. minuti dosegel Brock Nelson.

Kralji so v razprodanem Staples Centru pred 18.230 gledalci v 16. tekmi sezone prišli do desete zmage. Potem ko je goste v 11. minuti v vodstvo popeljal Brock Nelson, so kralji preko Drewa Doughtyja, ki je lepo izkoristil podajo Anžeta Kopitarja, ob igralcu več na ledu izenačili šest minut kasneje. V 24. minuti je bilo na semaforju že 2:1 za kalifornijsko zasedbo, ki bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji petkrat igrali v gosteh. V dresu kraljev se je spet izkazal vratar Jhonas Enroth, ki je večino kariere igral v senci zvezdniških vratarjev. Njegov odstotek obramb je 0,979, Šved je pred petimi tedni debitiral v vratih in v prvih treh tekmah dovolil le dva gola. V golu je tako odlično nadomestil Jonathana Quicka in izkoristil vsako ponujeno priložnost.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

"Moram ostati temeljit na treningih in zdaj že vem, kako to narediti. V tej situaciji sem že dolgo časa, tako da sem na žalost navajen biti rezervni vratar. Je težko, a zadnje tekme, na katerih sem branil, so se zame končale vrhunsko," je po zmagi dejal Enroth, ki je na tokratni tekmi ubranil 31 strelov. Svojo kariero je začel v Buffalu kot nadomestni vratar za Ryanom Millerjem. V ostalih tekmah so Boston Bruins z 2:3 izgubili proti Colorado Avalanche, z enakim izidom so izgubili tudi Florida Panthers proti Buffalo Sabres in Chicago Blackhawks proti New Jersey Devils v rednem delu ter Carolina Hurricanes proti Minnesota Wild v podaljšku. Philadelphia Flyers so proti Washington Capitals klonili z 2:5, Ottawa Senators so bili s 3:2 boljši od Vancouver Canucks. Arizona Coyotes so Edmonton Oilers nadigrali s 4:1, New York Rangers pa St. Louis Blues s kar 6:3. Z enakim izidom so Dallas Stars premagali Winnipeg Jets. Tampa Bay Lightning so Calgary Flames odpravili s 3:1, Nashville Predators pa so morali Toronto Maple Leafs premoč priznati po izvajanju kazenskih strelov z 1:2.

Izidi:

Boston Bruins - Colorado Avalanche          2:3
Philadelphia Flyers - Washington Capitals   2:5
Ottawa Senators - Vancouver Canucks         3:2
Florida Panthers - Buffalo Sabres           2:3
Chicago Blackhawks - Chicago Blackhawks     2:3
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers           4:1
New York Rangers - St. Louis Blues          6:3
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild        2:3
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames        3:1
Nashville Predators - Toronto Maple Leafs   1:2
Dallas Stars - Winnipeg Jets                6:3
Los Angeles Kings - New York Islanders      2:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.